Nieuw online videobureau Formatique zet in op videoseries
07-06-2018 18:27:00 | Door: Marianna Beets | hits: 4408 | Tags:

Formatique is gestart, een nieuw bureau gespecialiseerd in onlinevideoformats. Initiatiefnemers van het in Amsterdam gevestigde Formatique zijn Vincent Drubbel en Godfried de Vries, beiden zo’n 10 jaar werkzaam in onlinevideo. Drubbel als strateeg bij Quadia en Rednun. De Vries als camjo, met opdrachtgevers als ABN AMRO, Socialinc, TBWA/NEBOKO en bekend van de online-serie Buitenbeeld.

Drubbel: "Zowel Godfried als ik zijn al jaren actief in de onlinevideomarkt, en we constateren dat bedrijven video steeds meer strategisch en dus voor de lange termijn inzetten. Ad-hocproducties, zoals een interview of eventvideo, hebben de meeste bedrijven intussen wel op orde. De volgende stap is om echt vanuit je merk een verhaal te vertellen. Video is daar een uitstekend middel voor, met name in de vorm van een format, of videoserie. Dit dwingt je ook om de video niet op zichzelf te zien, maar als onderdeel van het geheel aan communicatiemiddelen. Daar zien we toch nog vaak dat kansen worden gemist. Een dure, mooi geproduceerde video die ergens in een online hoekje wegkwijnt, in plaats van dat deze op een slimme manier onder de aandacht wordt gebracht."

De Vries: "Het voordeel van een format is dat je een soort 'story carrier’ ontwikkelt. Een videoserie, waarin eenheid in vorm, presentatie en publicatie ervoor zorgt dat je op een herkenbare manier met de kijkers communiceert. Video’s waarin het merkverhaal en datgene wat de klant interessant vindt samenkomen, of dit nu informatief, inspirerend, motiverend, of gewoon puur entertainment is. De consument staat open voor kwalitatief goed gemaakte en interessante videocontent. Daarnaast biedt het efficiencyvoordelen. Je hoeft immers niet steeds opnieuw het kostbare wiel uit te vinden."

De toekomst van video ligt volgens Formatique in een verdere ontwikkeling en verdieping van deze trend. Bedrijven zullen op steeds meer verschillende momenten en platforms de juiste content moeten aanbieden. Daarbij zijn bedrijven allang niet meer afhankelijk van media, maar worden ze zélf de zender. Als ‘eigen zender’ moet je herkenbare en sterke formats hebben. Die zijn er nog niet veel. In dat gat duikt Formatique. 

www.formatique.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie