Nieuw seizoen Law and Order voor het eerst bij SBS6
12-07-2017 06:11:00 | Door: Arjen Westra | hits: 2772 | Tags:

Het nieuwe, zeventiende seizoen van Law & Order: Special Victims Unit is vanaf donderdag 13 juli te zien bij SBS6. Het is voor het eerst dat deze wereldwijd succesvolle crimeserie door de familiezender wordt uitgezonden.

Het nieuwe seizoen ging in Amerika van start met meer dan acht miljoen kijkers.

Olivia Benson (Mariska Hargitay), die al sinds het begin de hoofdrol vertolkt, onderzoekt samen met haar team seksgerelateerde misdaden.

De verhaallijnen in Law & Order: Special Victims Unit zijn gebaseerd op waargebeurde incidenten. In dit nieuwe seizoen krijgen Benson, Detective Tutuola (Ice T), Detective Amanda Rollins (Kelli Giddish) en Detective Dominick Carisi (Peter Scanavino) onder andere te maken met een zaak die geïnspireerd is op de zaak rondom Bill Cosby.

Een andere aflevering staat in het teken van transgenders en is afgeleid van het nieuws rond Caitlyn Jenner.

Naast dat het SVU-team alle misdaden probeert op te lossen, is hun privéleven ook turbulent. Benson promoveert tot Luitenant en ze krijgt een nieuwe relatie. Rollins ontdekt dat ze zwanger is.

Law & Order: Special Victims Unit ging op 20 september 1999 van start in Amerika en is op dit moment de langstlopende crimeserie ter wereld. Deze internationale hitserie wordt in meer dan 250 landen uitgezonden en heeft veel prijzen in de wacht gesleept waaronder de Golden Globes, Emmy Awards en People’s Choice Awards.

www.sbs6.nl

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie