Nieuwe Raad van Commissarissen Audax
05-02-2020 16:41:00 | Door: David de Jong | hits: 8168 | Tags:

Logistiek retailer Audax Groep heeft haar nieuwe Raad van Commissarissen geïnstalleerd. Het nieuwe gremium wordt voorgezeten door Joop Brakenhoff. Daarnaast hebben ook Femke de Leeuw, Jan Brouwer, Luc van Os en Ingrid Faber zitting in de raad.

Joop Brakenhoff is Group Director Internal Audit bij internationaal telecommunicatieconcern Veon. Eerder bekleedde hij senior-managementposities bij onder andere Heineken en Ahold.

Femke de Leeuw - telg uit de familie die Audax groot maakte - is eigenaar van Blicon Beveiligingen. Zij is daar sinds 2010 directievoorzitter. Sinds 2007 is zij bovendien eigenaar van Al-Beveiliging. Bij Audax was zij enige tijd manager communicatie.

Jan Brouwer is voormalig directievoorzitter van Plus Supermarkten en doorgewinterd toezichthouder. Zo was hij commissaris bij onder meer Schiphol NV en Wehkamp. Momenteel heeft hij onder meer zitting in de Raad van Commissarissen van Intergamma en Royal A-ware.

Luc van Os nam recent afscheid als bestuursvoorzitter van uitgeversconcern Hearst Netherlands. Hij werkte de afgelopen 24g jaar voor het concern en de rechtsvoorgangers Lagardere Active en Quote Media en was daar de laatste twaalf jaar topman.

Ingrid Faber is mede-eigenaar van de Faber Halbertsma Group, Europees marktleider op het gebied van duurzame verpakkingsproducten en van oorsprong een familiebedrijf.
Zij staat er sinds 2006 aan het roer. Faber is expert op het gebied van logistiek en een zeer ervaren toezichthouder. Zo was zij onder meer commissaris bij Jaarbeurs Utrecht en Raad van Toezicht bij TNO. Momenteel heeft Faber zitting in de Raad van Commissarissen van Koninklijk Paardekooper Group.

Hubert de Leeuw, voorzitter van de Raad van Bestuur en voorzitter van de Aandeelhouders van Audax Groep: "Wij hechten aan sterke checks and balances binnen de organisatie. De samenstelling van onze Raad van Commissarissen - divers en met een schat aan ervaring - garandeert professioneel en accuraat intern toezicht en biedt het bestuur van de organisatie bovendien een solide klankbord."

www.audax.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie