Nieuwe visuele identiteit BNNVARA door Dog and Pony
30-08-2017 13:27:00 | Door: Katja Brokke | hits: 6403 | Tags:

De omroepcombinatie BNNVARA, die tot nu toe bleef uitzenden onder twee aparte merken, treedt voortaan met één merknaam naar buiten. Ontwerpbureau Dog and Pony is verantwoordelijk voor de visuele identiteit.

Dog and Pony ontwikkelde op basis van de nieuwe brand story en brand strategy een visueel concept dat recht doet aan het crossmediale platform, met als onderdelen tv, radio, digitale platforms zoals eigen websites, Youtubekanalen en social media. Het resultaat is een visueel systeem, dat BNNVARA in staat stelt de gebruiker op elk device eenzelfde visuele ervaring te bieden.

Het verbindende element is een iconisch, clean en toepasbaar logo. Dog and Pony koos voor een variant van drie krachtige rode balken, die enerzijds de interne drive van BNNVARA visualiseert (ontdekken, onthullen, ontketenen) en anderzijds refereert aan het hamburgermenu. Die claim op het internationale symbool van inhoud, is een statement binnen het Nederlandse medialandschap.

In samenwerking met Addikt (motion design), MethodAudio (sound design) en de design- en digital afdeling van BNNVARA werd de identiteit doorontwikkeld en uitgewerkt in idents, promo’s, adds, websites, apps en andere on- en offline toepassingen.

Gerard Timmer, directeur van BNNVARA: “We hebben de ambitie om hét progressieve mediamerk van Nederland te zijn. Dog and Pony heeft een helder, dynamisch en toepasbaar concept ontwikkeld wat ons direct bij de eerste presentatie positief raakte. In de doorontwikkeling van dit concept zijn we prettig en uiterst effectief gezamenlijk opgetrokken en hebben ze blijk gegeven de waardes en identiteit van dit nieuwe mediamerk goed te kunnen vertalen naar een huisstijl die ons in staat stelt onze ambitie naar de toekomst te realiseren.”

www.dogandpony.nl
www.bnnvara.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie