Nieuws in de klas introduceert de Nieuwsservice Digitaal in samenwerking met Blendle
01-02-2017 08:24:00 | Door: Marianna Beets | hits: 2296 | Tags:

Nieuws in de klas biedt docenten en leerlingen kosteloos nieuws via Blendle. Negentien landelijke en regionale nieuwsmerken stellen in samenwerking met Nieuws in de klas en Blendle hun nieuwsartikelen beschikbaar voor het onderwijs. De nieuwscontent, van het AD tot Vrij Nederland en van de Leeuwarder Courant tot NRC Handelsblad, is online en mobiel toegankelijk. Nieuws in de klas voorziet hiermee in de vraag van docenten en uitgevers naar een eenvoudige ontsluiting van digitaal nieuws voor het onderwijs.

Docenten en leerlingen kunnen via Blendle tweemaal per jaar kosteloos een maand toegang krijgen tot de content van de nieuwstitels. Titels die niet via Blendle beschikbaar zijn, zoals het Financieele Dagblad en het Reformatorisch Dagblad, kunnen worden geraadpleegd met afzonderlijke inlogaccounts.

Leerlingen leren omgaan met nieuws en actualiteit is belangrijk in hun voorbereiding op de maatschappij. Het nieuws wordt door docenten veel ingezet bij taal, mediawijsheid en burgerschap.

Chris van Hall, manager Nieuws in de klas: “Actualiteit verlevendigt de les en motiveert leerlingen. Leerlingen die het nieuws volgen hebben een betere algemene ontwikkeling, kunnen beter argumenteren en scoren hoger op burgerschapsvaardigheden.“

Alexander Klöpping, medeoprichter Blendle: "Het is belangrijker dan ooit om jonge mensen in aanraking te brengen met kwaliteitsjournalistiek. We werken elke dag hard om de prachtige journalistiek die iedere dag in Nederland gemaakt wordt, een nog breder publiek te geven. Ik ben dan ook erg trots op de samenwerking met Nieuws in de klas."

Nieuws in de klas is het educatieplatform van NDP Nieuwsmedia, de brancheorganisatie voor nieuwsbedrijven. Naast de Nieuwsservice Digitaal biedt Nieuws in de klas kosteloos lesmateriaal en dag- en weekbladen aan voor het onderwijs.

www.nieuwsindeklas.nl   
www.blendle.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie