Novamedia partner Nederlandse Boekhandelsprijs
21-09-2017 10:08:04 | Door: Katja Brokke | hits: 2809 | Tags:

 

De Nederlandse Boekhandelsprijs heeft een nieuwe partner gevonden in Novamedia, de social enterprise die eerder boekhandel Scheltema, online boekwinkel eci, Uitgeverij Nieuw Amsterdam, Wereldbibliotheek, Bas Lubberhuizen en Fontaine Uitgevers overnam. Als financiële ondersteuner van de prijs wil Novamedia verder bijdragen aan zijn geloof in de verbindende en verrijkende kracht van lezen en zijn gepassioneerde wens om lezen bereikbaar te maken voor iedereen. De jaarlijkse prijs zal worden uitgereikt bij Scheltema in Amsterdam.

De prijs is geen jury- of publieksprijs, maar een bekroning door de mensen die beroepsmatig met boeken bezig zijn. Inmiddels stemmen meer dan 100 boekhandels en ruim driemaal zoveel boekverkopers mee voor de toekenning van de prijs. In veel andere landen, zoals Duitsland en Noorwegen, is de Boekhandelsprijs vaak de belangrijkste literaire prijs.

Gerda Aukes, voorzitter Stichting Nederlandse Boekhandelsprijs en initiatiefnemer: “Na drie succesvolle edities van de Nederlandse Boekhandelsprijs is het onze stichting gelukt om deze prijs ook in Nederland tot een instituut te maken. De prijs is doordrenkt met liefde voor het boekenvak, de literatuur en de lezer. Het is fantastisch dat Novamedia de Nederlandse literatuur op deze manier helpt schitteren.”

De Boekhandelsprijs

De Boekhandelsprijs is een jaarlijkse vakprijs van de boekverkopers van Nederland, ongeacht of ze nu bij een zelfstandige boekhandel of voor een keten werken. Een prijs voor het mooiste Nederlandse boek van het afgelopen jaar waarvan zij vinden dat het een nog groter publiek verdient. Er zijn geen genomineerden voor de prijs, er kan gekozen worden uit het hele aanbod van oorspronkelijk Nederlandstalige literatuur voor het eerst verschenen in 2017. De Boekhandelsprijs wordt vanaf 2018 mogelijk gemaakt door financiële ondersteuning van Novamedia.

De Nederlandse Boekhandelsprijs werd in 2015 voor het eerst uitgereikt, en is onafhankelijk. De prijs is een initiatief van Gerda Aukes (bedrijfsleider van Boekhandel Den Boer in Baarn, en voormalig lid van het DWDD-boekenpanel). De Stichting Nederlandse Boekhandelsprijs werkt geheel onbezoldigd.

www.boekhandelsprijs.nl
www.novamedia.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie