O’G3NE, Marco Borsato en Kensington winnaars 100% NL Awards
08-02-2017 08:53:00 | Door: Marianna Beets | hits: 3788 | Tags:

De winnaars van de 100% NL Awards 2016 zijn bekend, de prijzen voor de muziek van Nederland. Dit jaar zijn O’G3NE, Marco Borsato, Kensington, Miss Montreal, Maan en Sam Feldt, Lucas & Steve ft. Wulf door de luisteraars gekozen tot de winnaars van de 100% NL Awards. Niet eerder werd er door de luisteraars van 100% NL zo massaal gestemd. 

De artiesten namen tijdens een feestelijke uitreiking in A9Studios in Uitgeest hun 100% NL Award in ontvangst. De prijzen werden uitgereikt door onder meer Bertie Steur, winnares Expeditie Robinson, Rico Verhoeven, winnaar gevecht Rico-Badr, Buddy Vedder en Robin Martens, winnaars Dance Dance Dance. Ook waren er optredens van Diggy Dex & Paul de Munnik, Sam Feldt, O’G3NE en Nick & Simon.

De uitreiking was te volgen op 100% NL en via de social media-kanalen van het radiostation. 

Winnaars

O’G3NE is voor de 100% NL luisteraar de grote favoriet voor de categorie ‘Zangeres van het Jaar’. De zusjes zijn ongekend populair en kunnen nu al rekenen op een trouwe schare fans tijdens het Songfestival.

In de categorie ‘Zanger van het Jaar’ versloeg Marco Borsato zijn collega’s Dotan, Guus Meeuwis, Nick & Simon en Douwe Bob. Het is de zesde 100% NL Award die de ongekroonde koning van de Nederlandse Popmuziek mee naar huis mag nemen.

De 100% NL Award voor ‘Band van het Jaar’ is voor Kensington. Vorig jaar gingen zij er ook al met deze prijs vandoor.

Miss Montreal kreeg de 100% NL Award ‘Album van het Jaar’ voor haar album Don’t Wake Me Up, met onder andere de hits ‘Love You Now’ en ‘One Last Drink’.

The Voice of Holland-winnares Maan werd door 48% van de luisteraars gekozen tot de ‘Doorbraak van het Jaar’.

De samenwerking tussen Sam Feldt, Lucas & Steve en Wulf, waar de hit ‘Summer On You’ uit voortkwam, sleept de 100% NL Award voor ‘Hit van het Jaar’ in de wacht. Deze hit was het afgelopen jaar niet van de radio weg te denken en is voor de 100% NL luisteraar de grote favoriet.

O’G3NE won al eerder dit jaarde 100% NL Award voor het ‘Muziekmoment van het Jaar’, voor hun vertolking van de Emeli Sandé-hit ‘Clown’ tijdens het televisieprogramma ‘De Beste Zangers Van Nederland’. De 100% NL Oeuvre Award 2016 werd vorig jaar uit handen van Winston Gerschtanowitz uitgereikt aan Nick & Simon.

www.100p.nl  
www.oms.fm


Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie