OMS en The Media Exchange beëindigen samenwerking
14-03-2017 15:01:00 | Door: Bas Vlugt | hits: 4704 | Tags:

In april 2015 kondigen de partijen aan om de krachten te bundelen en de online reclameverkoop bij OMS onder te brengen. Deze samenwerking heeft geleid tot een substantiële groei van de online radiomarkt, waarbij zowel het aantal adverteerders als de omzet is verdubbeld. Ook is uit de vele onderzoeken die gedaan zijn gebleken dat de online themazenders van grote toegevoegde waarde zijn op de reguliere radio inzet.

Met het volwassener worden van de markt, hebben OMS en The Media Exchange bekeken of het voortzetten van de samenwerking tot verdere verbetering van de resultaten zou kunnen leiden. Op basis van dit gesprek is in goed overleg besloten dat OMS en The Media Exchange los van elkaar de markt beter kunnen bedienen.

Dit betekent dat vanaf 1 april The Media Exchange de verkoop weer in eigen handen gaat nemen met uitzondering van de zenders die door OMS worden vertegenwoordigd. Over de concrete consequenties hiervan worden de betrokken adverteerders en bureaus persoonlijk op de hoogte gebracht.

Joris van der Pol, Algemeen directeur OMS: "De samenwerking met TMX heeft tot mooie resultaten- en inzichten geleid. De online radiomarkt groeit en om deze markt optimaal te kunnen bedienen hebben we gezamenlijk deze keuze gemaakt. We kijken terug op een succesvolle samenwerking met The Media Exchange en ik wil specifiek Arthur en Allard bedanken voor hun lef, inzet en ondernemerschap."

Arthur Hoogendijk, CEO The Media Exchange: "De samenwerking heeft geleid dat er op grotere schaal online radio is ingezet en dat was ook ons doel. Aangezien wij werken voor Qmusic, vele onafhankelijke online zenders, internationale partijen en binnenkort ook eerste test met de NPO, is een separate verkoopunit met specifieke online kennis en ervaring noodzakelijk. De executie daarvan willen we daarom weer in eigen beheer doen."

www.oms.fm
www.themediaexchange.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie