Omzet Coolblue groeide in 2016 met 55 procent naar 857 miljoen euro
02-03-2017 09:50:00 | Door: Marianna Beets | hits: 1065 | Tags:

De omzet van online retailer Coolblue schoot in 2016 naar 857 miljoen euro. Dit is maar liefst 55 procent meer in vergelijking met 2015. De EBITDA nam over dezelfde periode toe tot 19 miljoen euro. Deze groei heeft Coolblue te danken aan de 1001 manieren waarop het haar website, winkels en processen continu verbeterde. Daardoor vonden nieuwe en bestaande klanten makkelijker hun weg naar Coolblue, kochten ze er meer en blijken ze ook tevredener.

 

NPS-score op recordhoogte

De e-commercemarkt in België en Nederland groeit exponentieel, maar Coolblue doet daar nog een serieuze schep bovenop. Ook de NPS-score (Net Promotor Score) - de belangrijkste graadmeter van klantentevredenheid - van de online retailer steeg vorig jaar tot een recordhoogte van 67. Dit is ongekend hoog naar Nederlandse en Belgische normen.

Pieter Zwart, oprichter van Coolblue: “Eén van de dingen waar we bij Coolblue misschien wel het meest trots op zijn, is de lancering van onze Bezorgservice. Daar zijn we afgelopen jaar mee gestart in Nederland en op dit moment hebben we er al meer dan 300 Coolblue Bezorgberen die er witgoed leveren. Zij zorgen op dit moment voor de allerhoogste Klantentevredenheidscijfers binnen Coolblue.”  

Plannen voor 2017

Ook dit jaar zit Coolblue boordevol plannen. Zo wordt het grote centrale magazijn in Tilburg – middenin het dekkingsgebied van Coolblue – uitgebreid met 33.000 m² tot maar liefst 88.000 m² (of 18 voetbalvelden) groot.  Er komt dit jaar een winkel bij volgens een nieuw concept.

Zwart: “Ons nieuwe winkelconcept wordt niet alleen ontzettend Cool en blauw, maar ook heel groot. Het wordt echt het paradepaardje van Coolblue.”

Met alle andere grote en minder grote verbeteringen erbij, moet dit ervoor zorgen dat Coolblue ook dit jaar opnieuw heel hard zal groeien. Verwacht wordt dat de omzet zal toenemen tot 1,2 miljard euro. Verder verwacht het bedrijf tot zo’n 1.500 nieuwe Coolblue’ers in Nederland en België aan te nemen.

www.coolblue.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie