Omzet Sanoma Media Nederland stijgt in derde kwartaal naar 106 miljoen euro
24-10-2018 08:16:00 | Door: Katja Brokke | hits: 4001 | Tags:

Sanoma heeft de cijfers over het derde kwartaal gepubliceerd. Bij Sanoma Media Netherlands is de omzet in het derde kwartaal gegroeid naar 106 miljoen euro (2017: 104, gecorrigeerd voor verkoop SBS) door met name de successen bij Scoupy en de goede resultaten voor de losse verkoop. Over de eerste drie kwartalen van 2018 steeg de winstgevendheid, mede door een blijvend goede kostenbeheersing, verder tot 53 miljoen euro (2017: 49 gecorrigeerd voor incidentele baten en lasten) bij een licht dalende omzet (2018: 310, 2017: 323 gecorrigeerd voor verkoop SBS).

Susan Duinhoven, president en CEO van Sanoma Group: “Sanoma Group laat in het derde kwartaal bij alle onderdelen goede resultaten zien. Twee weken geleden gaven we ook al aan dat de winstgevendheid van Sanoma Group in 2018 hoger uit zal komen dan verwacht. De huidige koers van focus op onze klanten, selectief investeren in het verder uitbouwen van onze merken en kostenbeheersing zetten we dan ook voort.”

Finland

Sanoma Media Finland kon dit kwartaal direct profiteren van de festivalbusiness na de acquisitie van N.C.D. Production. Daarnaast kon het wederom rekenen op hogere digitale abonnementen van Ruutu, de video-on-demandservice, en Helsingin Sanomat, een Finse krant. De winstgevendheid steeg naar 21 miljoen euro (2017: 14) mede vanwege de discontinuering van de verlieslatende ijshockey-uitzendrechten.

Learning

Bij Sanoma Learning is het derde kwartaal altijd belangrijk en heeft traditiegetrouw de hoogste omzet van het jaar. Zoals verwacht was de omzet in Polen aanzienlijk lager dan vorig jaar, toen Sanoma Learning de voordelen had van de veranderingen in het onderwijsstelstel in Polen. De daling was lager dan verwacht doordat het marktaandeel in Polen verder is gegroeid in 2018. De educatieve tak, in Nederland bekend van Malmberg, begint nu ook de eerste vruchten te plukken van het High Five-programma voor de integratie van de administratie en ondersteuning van de vijf bedrijven in de vijf landen.

Dit bericht is niet Sanoma’s interim report. Het verslag over het derde kwartaal is terug te vinden via www.sanoma.com/investors.

www.sanoma.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie