Paraglider in testvideo Volvo Trucks
23-11-2016 11:02:00 | Door: Katja Brokke | hits: 2616 | Tags:

In de nieuwste film uit een reeks met tests, ondernemen een paraglider en een Volvo FH een spannende stunt. De truck moet de paraglider in de lucht houden en gelijktijdig langs een helling omhoog trekken over bochtige bergwegen. Om hierin te slagen, moet de truck een constante snelheid aanhouden. The Flying Passenger gaat op 29 november in première op de digitale platforms van Volvo Trucks en is gemaakt door Forsman & Bodenfors.

In de film worden de prestaties van de aandrijflijn van Volvo Trucks op de proef gesteld door een paraglider die is vastgemaakt aan de vrachtwagen. De test is een wereldprimeur: het is de eerste keer dat een truck en een paraglider in een stunt figureren.

Claes Nilsson, president van Volvo Trucks: “Elke vrachtwagenchauffeur weet hoe moeilijk het is om de kruissnelheid vast te houden in bergachtig terrein. Dat vereist een motor en een versnellingsbak met buitengewone rijeigenschappen. The Flying Passenger is een test waarmee de prestaties en de efficiency van onze verbeterde aandrijflijn worden gedemonstreerd.”

www.volvotrucks.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie