PayPal financiert film Jonas Smulders en Gijs Blom
25-01-2017 12:32:23 | Door: Katja Brokke | hits: 3009 | Tags:

 

PayPal biedt acteurs en opkomende filmmakers Jonas Smulders (Geen koningen in ons bloed, Jongens, Het Diner) en Gijs Blom (Jongens, Pijnstillers) een productiebudget. Er is echter één voorwaarde: alle monetaire transacties tijdens de productie van de korte film moeten exclusief via PayPal plaatsvinden. Van het betalen van locaties, decorstukken en acteurs tot het bestellen van pizza’s na late opnames.

PayPal was op zoek naar een cultureel betekenisvolle manier om ervaringen te creëren die herkenbaar zijn voor iedere consument. De korte film is geïnspireerd op het idee van oud versus nieuw en sluit hiermee aan op PayPal’s belangrijkste campagne: New Money. Dit staat voor het gemakkelijk beheren van je geld, overal en op ieder moment, met de bank in je achterzak. Leven zonder cash of een bankpas, dat is New Money.

Smulders en Blom hebben de volledige creatieve vrijheid. Dankzij hun acteerervaring hebben zij een liefde voor film ontwikkeld. Hun ambitie is niet alleen om de film te maken, maar ook om de film te tonen op de meest toonaangevende filmfestivals wereldwijd. Om dit te bereiken en om hun filmmakercarrière te starten, vragen zij hulp en advies van hun hele vriendengroep en professionals uit de Nederlandse filmwereld.

Jan-Willem Roest, General Manager van PayPal Benelux: “Wat zo mooi is aan dit project, is dat we jong talent kunnen helpen om hun ambities waar te maken en tegelijkertijd met ze kunnen samenwerken. Voor ons wordt het interessant om te zien hoe zij PayPal in hun dagelijks leven gebruiken, terwijl Jonas en Gijs de kans krijgen om zich te ontwikkelen en te groeien als filmmakers.”

 

Van het schrijven van het script tot het opzetten van een productiekantoor, van het casten van acteurs tot het schieten van de film: het publiek kan de filmmakers gedurende hun reis volgen via hun Instagramkanalen, PayPal's Facebookpagina en een toekomstige website, om te zien hoe zij deze uitdaging aangaan.

www.paypal.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie