Persgroep ontslaat ICT-directie in België
27-01-2016 15:57:00 | Door: Ton Boom | hits: 5981 | Tags:

De Persgroep ontslaat vier van zijn vijf ICT-directieleden. Het management van de Belgische uitgeverij wil dat IT-projecten sneller worden opgeleverd en stelt daarom een nieuw team samen, geleid door Roel Buyzen.

Dit meldt het Belgische tijdschrift Knack. Vorige week werd al bekend dat CIO Luc Verbist mocht vertrekken bij De Persgroep, maar naar nu blijkt volgen ook Guido Noppen (directeur infrastructure & operations), Isabel Van Mele (directeur projects & developments) en PMO-manager Jan Coucke.

Dit betekent dat vier van de vijf ICT-directieleden bij De Persgroep aan de kant zijn gezet. De enige tech-baas die overblijft is enterprise-architect Stephane Jans, die vijf maanden geleden werd aangenomen. Een enorme braindrain dus.

Tegelijk valt er nog een slachtoffer op het hoofdkantoor in België: Ilse Van Geenhoven, verantwoordelijk voor het oplagebeheer bij De Persgroep. De betrokkenen willen of kunnen niet reageren op hun ontslag.

Rudy Bertels, COO van De Persgroep, heeft het personeel via een interne mail laten weten dat het management vindt dat de ICT-projecten bij het mediabedrijf niet snel genoeg worden opgeleverd. Zo schrijft hij: "De huidige manier van werken vergt een te lange doorlooptijd."

Het management hoopt met de aanstelling van een nieuw ICT-team onder leiding van Roel Buyzen sneller te kunnen schakelen. Buyzen is sinds 2011 in dienst bij De Persgroep als manager development en testing.

De nieuwe ICT-directie krijgt volgens Knack direct een flinke kluif op het bord. De integratie van de Deense Persgroep-afdeling Berlingske Media is nog in volle gang, evenals de integratie van Wegener. Daarnaast wordt een groot deel van de backend-infrastructuur van de groep vervangen, waaronder het oplagesysteem, het redactiesysteem en het advertentiesysteem. Los daarvan wacht veel media-apps op een update.

www.persgroep.nl


Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie