Van den Hoogenband daagt Niek van der Bruggen uit voor de Amsterdam City Swim
19-05-2017 19:14:01 | Door: Max Vlugt | hits: 2700 | Tags:

Radio Veronica-dj Niek van der Bruggen is vanochtend tijdens 'De Veronica Ochtendshow' voor het blok gezet toen hij live in de uitzending werd verrast door Pieter van den Hoogenband. De Olympisch zwemkampioen daagde de dj uit om deel te nemen aan de Amsterdam City Swim op 3 september.

Pieter van den Hoogenband: "Het is nog ongeveer 100 dagen tot aan de Amsterdam City Swim en als ambassadeur probeer ik iedereen te motiveren om deel te nemen. Toen Niek me gisteren in zijn uitzending vertelde dat hij bewondering heeft voor de Swim, wist ik direct dat ik hem op een bijzondere manier wilde overhalen. Dat is gelukt! Ik kijk ernaar uit om samen met hem de gracht in te springen."

Niek van der Bruggen: "Pieter sloot gisteren ons gesprek af met de woorden 'ik zie je snel'. Ik had alleen niet verwacht dat hij een dag later al op de stoep zou staan om me in het diepe te gooien. Mijn conditie is op dit moment zeer bedroevend, dus ik ga vanaf dit weekend flink trainen!"

Op zondag 3 september zwemt Niek twee kilometer door de Amsterdamse grachten om geld op te halen en aandacht te vragen voor de zenuwziekte ALS. Radio Veronica is aanwezig om alle deelnemers muzikaal aan te moedigen.

www.amsterdamcityswim.nl