Platform161 en Adoptiq bundelen krachten en inventory
14-12-2016 12:16:00 | Door: Katja Brokke | hits: 3501 | Tags:

Alle media-inkoop kunnen doen via één online platform, dat is het toekomstbeeld voor mediabureaus en adverteerders. De koppeling tussen het printplatform van Adoptiq en Platform161 is hierin de allereerste stap binnen het ad-tech ecosysteem.

Klanten van demand-sideplatform Platform161 kunnen door deze innovatie behalve online advertising ook printadvertenties inkopen. Daarnaast biedt het uitgevers van printmedia via Adoptiq toegang tot een omvangrijke nieuwe groep media-inkopers. 

Marvin Vacquier Droop, Director Technical Sales van Platform161: “Media-inkoop is enorm in beweging. Online wordt bijna alles programmatic ingekocht op basis van algoritmes. Dit zorgt voor een efficiëntere inkoop van media en kan door middel van die algoritmes toe werken naar het behalen van een bepaald doel. Dit kan zijn conversie maar ook uitlevering in een bepaalde categorie zijn. De hele markt heeft voor online deze beweging ingezet en wij geloven dat alle media, dus ná print ook radio en televisie, via een demand-sideplatform zal worden gedaan. Adverteerders willen hun mediabudget via één mediaplatform inzetten en krijgen daarmee een holistisch beeld van mediabudget, spend en resultaat in dat platform.”

Timo Vrijenhoek, VP Product Management van Adoptiq: “De advertentiemarkt is aan het veranderen. Technologie en automatisering zijn inmiddels de standaard hulpmiddelen bij online advertising. Door het handelsproces van print te digitaliseren maken wij het ook in deze industrie mogelijk van deze nieuwe technologieën te profiteren. De koppeling met Platform161 is daar een goed voorbeeld van. Via Platform161 bereiken uitgevers van gedrukte media een grote nieuwe doelgroep van digital buyers. Het is voor het eerst dat de demand- en sell-side van online en offline media op deze manier bij elkaar worden gebracht. Hiermee laten we de markt zien dat het écht kan.”

www.adoptiq.com
www.platform161.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie