Postbedrijf Sandd neemt Van Straaten Post over
15-09-2017 11:19:00 | Door: Marianna Beets | hits: 3425 | Tags:

Postbedrijf Sandd heeft overeenstemming bereikt over de overname van Van Straaten Post. Het gecombineerde bedrijf is in staat zowel de niet- tijdkritische (48- en 72-uurs) alsook de tijdkritische (24-uurs) zakelijke markt te bedienen, met 100 procent landelijke dekking en vijfdaagse bezorging. Hiermee geeft Sannd uitvoering aan de door hem ingezette strategie om te kunnen opereren als volwaardig alternatief in de Nederlandse postmarkt. De transactie ligt ter goedkeuring bij de Autoriteit Consument & Markt.

Sinds de liberalisering in 2009 van de Nederlandse postmarkt, heeft deze zich ontwikkeld tot een van de meest innovatieve van Europa. Vooral zakelijke klanten hebben de afgelopen jaren geprofiteerd van gunstiger tarieven dan in andere landen. Nu er een sterk alternatief is voor de marktleider op de postmarkt kan de consument deze voordelen ook gaan ervaren.

Sandd bevestigt met deze overname haar positie als uitdager in de markt. De dienstverlening van Sandd en Van Straaten Post is zeer complementair. Door de combinatie kan zij een volledig dienstenpakket bieden in ieder marktsegment en geeft zij uitvoering aan haar ambitie om de aangewezen partij te zijn voor de uitvoer van een deel van de Universele Post Dienst (UPD) voor consumenten en kleine zakelijke gebruikers, met behoud van kwaliteit en tegen lagere kosten.

Rob Brakenhoff, CEO van Sandd: “Deze overname is een belangrijke ontwikkeling voor ons bedrijf aangezien de klant kritischer wordt en vraagt om steeds snellere levering. Ook zien we dat door digitalisering, zowel in de zakelijke als in de particuliere postmarkt, een krimp waarneembaar is van circa 10 procent per jaar. Dit vereist voortdurende innovatie van postbedrijven, terwijl regelgeving achterblijft qua modernisering. In een markt die onder druk staat zijn we door de overname van Van Straaten Post in staat ons servicekader te verruimen en klanten de gebruikelijke diensten te bieden tegen de prijzen die ze gewend zijn.”

Paul van Straaten, Algemeen Directeur en oprichter van Van Straaten Post: “De convergentie van onze netwerken leent zich voor snelle efficiencyverbetering. De technologisch innovatieve codering van Sandd en haar routing systeem via de SanddApp, wordt geïntegreerd met de GPS-tracking van Van Straaten Post en gaat onze klanten verzekeren van de best mogelijke handling van post. Klanten zullen voordeel ondervinden van een gecombineerde operatie die op alle vlakken sterker wordt."

Sandd heeft na de overname een verwachte omzet van circa 195 miljoen euro in 2017 en ruim 20.000 medewerkers.

www.sandd.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie