RTL start Facebook pilot met mid-rolls
03-11-2017 12:15:00 | Door: Marianna Beets | hits: 2594 | Tags:

Als eerste Nederlandse publisher start RTL in de eerste week van november een pilot met het tonen van mid-roll advertenties op Facebook.

RTL doet dit experiment vanwege de sterke groei van activiteit op de pagina’s van onder meer RTL Nieuws, EditieNL, Voetbal Inside en RTL 4. De Facebook video’s genereren momenteel ruim 60 miljoen views per maand, een stijging van bijna 80 procent ten opzichte van vorig jaar.

Recent onderzoek wijst uit dat Facebook video’s die langer duren dan 90 seconden beter scoren op engagement. RTL biedt op haar pagina’s veelvuldig langere videocontent voor een brede groep gebruikers. Daarom lenen de platformen zich bij uitstek voor het testen met mid-roll advertenties.

Met deze pilot wil RTL tevens zijn kennis uitbreiden over video advertising op Facebook en de mogelijkheden verkennen voor verdere samenwerking via onder andere het nieuwe platform Facebook Watch. Dit platform richt zich voornamelijk op het distribueren van long-form video content en wordt op termijn ook in Europa geïntroduceerd.

www.rtl.nl/adverterenbij

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie