RUMAG introduceert De Social Media Politie
21-09-2017 11:53:00 | Door: Marianna Beets | hits: 4053 | Tags:

RUMAG start met een format om socialmediagebruik in het verkeer aan te pakken. Het programma De Social Media Politie geeft John van den Heuvel, Nienke Plas en Rene Watzema de opdracht om op zoek te gaan naar smartphonemisbruikers in het verkeer. In de auto, op de fiets of lopend spreken ze verkeersdeelnemers aan op hun mobiel gebruik.

De kranten staan er vol van. Jaarlijks vallen er tot enkele tientallen doden in het verkeer door smartphone gebruik (bron: SWOV), 23 procent van de 18- tot 35-jarigen stuurt weleens berichten van achter het stuur (bron: CBS). Veilig Verkeer Nederland pleit voor zwaardere bestraffing, terwijl de SWOV stelt dat het juist de pakkans is die de laatste jaren is gedaald. We kunnen er niet omheen: social media gebruik in het verkeer is een groot probleem.

RUMAG bestraft de wegmisbruikers door hen publiekelijk aan de social media schandpaal te nagelen. De campagne is mogelijk gemaakt door samenwerking met verzekeraar Ditzo.

Edwin van Tricht, directeur van Ditzo: “Wij werken graag mee aan dit initiatief van RUMAG. Ditzo vindt bewustzijn van mensen over de gevaren en gevolgen van socialmediagebruik tijdens verkeersgebruik belangrijk. De manier waarop RUMAG dit doet past bij het directe karakter van Ditzo.”

De Social Media Politie start donderdag 21 september om 20.30 uur op RUMAGTV en wekelijks volgen er nieuwe afleveringen.

www.RUMAG.TV

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie