Re-branding tv-studio's Stichting AKN, NEP verzorgt infrastructuur
10-08-2017 09:38:45 | Door: Katja Brokke | hits: 2984 | Tags:

Stichting AKN wil haar tv-studio’s in het MediaGebouw aan de ’s-Gravelandseweg 80 voor allerlei partijen beschikbaar maken. Het maakt onderdeel uit van de re-branding en reviatalisering. Door zich te positioneren als whitelabel-studio kunnen alle programma’s in haar tv-studio’s gemaakt worden, ongeacht om welke omroep het gaat. NEP The Netherlands bouwde een vaste regieruimte om duurzamer en flexibeler te kunnen produceren. Door daarbij gebruik te maken van cloud production zijn gecentraliseerde resources eenvoudig deelbaar en kunnen deze efficiënt ingezet worden over meerdere partijen, waardoor de kwaliteit van de programma’s nog meer gewaarborgd blijft.

De regieset is volledig ontsloten op het LiveCenter van NEP en op haar core infrastructuur, waardoor NEP in het MediaGebouw ook een groot scala aan nieuwe diensten kan inzetten. Dankzij deze koppeling zijn de producties die door NEP in het MediaGebouw worden uitgevoerd bovendien redundant: op het moment dat de stroom uitvalt, is de locatie nog steeds in de lucht. Ook op de vaste regie in het MediaGebouw voert NEP continu preventief onderhoud uit.

Daan Innikel en Damir Cicek van Stichting AKN: “De regie en apparatuur zijn gekoppeld aan NEP’s geavanceerde monitoringsysteem GrandCentral. Dat checkt 24 uur per dag of er onderhoud nodig is door verstoringen in netwerken, apparatuur of software. Voor alle apparatuur heeft NEP reserves in huis die snel ter plekke zijn bij problemen. Het is ook altijd mogelijk terug te vallen op de centrale pool van NEP’s Cloud Production platform.”

Karel van der Flier, CCO bij NEP The Netherlands: “Wij hebben een jarenlange samenwerking met AKN. We wonnen bijna alle producties uit de afgelopen tender - Zapplive, Opsporing Verzocht, de Reunie en Jacobine op Zondag - en we zijn er dan ook trots op dat deze samenwerking weer wordt verlengd. Wij beschouwen alle faciliteiten van de regie als programma-kritisch en het bouwen van een vaste, toekomstbestendige regie was voor ons dan ook niet im frage. Onze medewerkers zijn van nature gericht op het vinden van efficiency en we zijn dan ook groot geworden met innovatieve diensten waarmee onze opdrachtgevers vaak goedkoper uit zijn. De inzet van Cloud Production faciliteiten (op afroep) en het op- en afschalen van de inzet van EVS kanalen zijn daar voorbeelden van.”

www.nepworldwide.nl
www.akn.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie