Red Bee Media opent Red Lab in Hilversum
10-07-2019 12:39:00 | Door: David de Jong | hits: 3910 | Tags:

Red Bee Media heeft in Hilversum zijn tweede Red Lab-faciliteit geopend. Red Lab Hilversum gaat zich richten op het ontwikkelen en testen van nieuwe producten en het demonstreren van IP- en software-oplossingen voor de acquisitie, compressie, contributie en distributie van live televisie en radio. Onder de naam Red Lab brengt Red Bee Media haar R&D inspanningen met meerdere aangesloten faciliteiten over de hele wereld. Het eerste Red Lab opende zijn deuren in februari 2019 in Londen en in de loop van het jaar zal een derde faciliteit in Stockholm worden gelanceerd.

Kris Langbridge
, Head of Distribution Services bij Red Bee Media: "Red Lab Hilversum biedt ons een kans om onze IP-capaciteiten te ontwikkelen en te testen, waardoor we onze klanten meer waarde bieden op het gebied van live videodiensten en remote production We zetten ons in om multitenant-platforminnovatie centraal te stellen in wat we doen als een flexibele leverancier van managed services in de broadcast- en media-industrie."

Dave Travis, Chief Services Portfolio Officer, Red Bee Media: "Met Red Lab London en Red Lab Hilversum zijn we nu in staat om end-to-end IP-workflows tussen meerdere landen te demonstreren en te laten zien hoe Red Bee Media leidend is in de industrie is op het gebied van multitenant IP-platformtechnologie."

Red Lab Hilversum is gelanceerd met een succesvolle proef van IP-contributietechnologieën. Daarbij is er ook getest of het mogelijk is om via een redundante lange-afstandsverbinding (2x 35 km) ongecomprimeerde video van de Amsterdam Arena naar het MCR-testplatform in Hilversum te krijgen. Met een 100 procent stabiele IP-verbinding, die een verbluffend 1080p HLG HDR signaal leverde, was de test een succes.

Henk den Bok, Strategic Product Manager Distribution Services bij Red Bee Media: "Die geslaagde proef is een enorme prestatie en onderstreept de kracht van onze oplossingen voor distributietiming protocollen en stabiele packet-doorgifte. Hiermee hebben we de grenzen van onze huidige technologiestack opgerekt en verbeterd en de betrouwbaarheid van bleeding edge componenten getest. Als gevolg van deze proef hebben we nu een geheel nieuwe lijst van spannende ideeën om samen met onze partners te onderzoeken."

www.redbeemedia.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie