Reorganisatie bij VI, hoofdredacteur Christiaan Ruesink vertrekt
29-11-2017 08:46:00 | Door: Marianna Beets | hits: 1360 | Tags:

De toekomstplannen voor Voetbal International zijn gepresenteerd. In de afgelopen maanden is gewerkt aan een plan om verder te bouwen aan een succesvol merk. VI is een van de grootste mediamerken en moet in de toekomst over alle mediavormen beter renderen. Dat geldt zowel voor de digitale uitingen als voor het weekblad. Hierin wordt ingezet op een 24/7 werkwijze en gewerkt van een meer print naar een meer online georiënteerde redactie. Verder is gezocht naar logische samenwerkingen zoals het onderbrengen van de VI kinderboeken bij WPG Kindermedia. De medewerkers verhuizen in 2018 van hun werklocatie in Utrecht naar Amsterdam.

Na een periode met veel veranderingen wordt vooruit gekeken naar een gezonde toekomst en succesvolle jaren waarin VI doet waar het goed in is, namelijk het allerbeste voetbalnieuws brengen.

Hoofdredacteur Christiaan Ruesink vertrekt bij VI

Christiaan Ruesink vertrekt bij Voetbal International. Sinds 1 mei 2016 heeft hij zich ingezet voor VI, een van de grootste mediamerken van Nederland. Als hoofdredacteur was hij eindverantwoordelijk voor alle digitale, online en print media en heeft hij een onrustige periode bij VI doorgemaakt. VI kende sinds zijn aantreden twee reorganisatierondes vanwege tegenvallende financiële prestaties. De inkrimping van 40 procent van de redactie heeft tot een noodzakelijke kostenbesparing geleid. Christiaan is een bouwer, zo heeft hij tijdens zijn hoofdredacteurschap een site en app geïntroduceerd. Daarnaast heeft Ruesink het betaalde digitale platform VI PRO opgezet. In de afgelopen maanden had hij de opdracht om het merk VI voor te bereiden op een succesvolle toekomst en samen met de redactie een lange-termijnstrategie gepresenteerd aan de directie.

Dat plan is nu afgerond en Ruesink heeft besloten om plaats te maken binnen de organisatie zodat een ander kan verder bouwen aan VI. Het hoofdredacteurschap wordt interim ingevuld door Taco van den Velde, Peter Wekking, Dennis van Luling.

Sanne Visser, directeur bij WPG Media: “Christiaan heeft zich met hart en ziel ingezet voor VI, ik ben blij dat hij met zijn expertise tijdelijk onze collega’s bij de andere merken wil coachen en we hem zo tot 1 april kunnen behouden voor WPG Media.”

www.vi.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie