Rijksmuseum presenteert Hollandse meesterwerken op Schiphol
08-09-2017 09:13:00 | Door: Marianna Beets | hits: 2430 | Tags:

Het Rijksmuseum Schiphol opent opnieuw zijn deuren. Wie aankomt, vertrekt of een overstap maakt op de luchthaven kan de schilderkunst van de Gouden Eeuw bewonderen. Te zien zijn tien schilderijen uit de collectie van het Rijksmuseum: landschappen, zeegezichten, bloemstillevens en portretten van Hollandse meesters als Jan van Goyen, Willem van de Velde II, Abraham Mignon en Michiel van Mierevelt.

Het museum is dag en nacht gratis toegankelijk.

Terug van weggeweest

Het Rijksmuseum is terug van weggeweest op de Holland Boulevard, het onlangs heringerichte verblijfsgebied tussen Lounge 2 en 3 achter de veiligheidscontrole op Amsterdam Airport Schiphol. In 2002 was het Rijksmuseum het eerste kunstmuseum in de wereld met een dependance op een luchthaven. Momenteel is Schiphol de enige luchthaven met een museum met originele 17de-eeuwse kunst in de terminal. Op de Holland Boulevard vindt men onder andere ook NEMO Science Museum, een bibliotheek en rustruimtes.

De S-vormige tentoonstellingsruimte is ontworpen door NEXT architects. De grafische vormgeving is van Irma Boom.

Met de aanwezigheid op Schiphol toont het Rijksmuseum zich het museum van en voor iedereen. Naast de vaste collectie in Amsterdam, tentoonstellingen in binnen- en buitenland en de voor iedereen toegankelijke digitale collectie via Rijksstudio, is ook Rijksmuseum Schiphol een plek waar mensen kunnen genieten van kunst.

Rembrandt en Vermeer op de bagageband

Ter gelegenheid van de opening van Rijksmuseum Schiphol worden reizigers die aankomen in Nederland bij het ophalen van hun koffers verrast met Hollandse meesterwerken uit het Rijksmuseum. Er is de 73 meter lange bagageband versierd met 45 afbeeldingen van werken van de middeleeuwen tot nu, van onder anderen Geertgen tot Sint Jans, Jan Jansz Mostaert, Rembrandt van Rijn, Johannes Vermeer, Vincent van Gogh, Gerrit Thomas Rietveld en Karel Appel.

Rijksmuseum Schiphol is mogelijk gemaakt door ING, hoofdsponsor van het Rijksmuseum en Amsterdam Airport Schiphol.

www.rijksmuseum.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie