Rob Kamphues bestuurt Renault R.S. 01 tijdens Jumbo racedagen
11-05-2017 09:10:00 | Door: Marianna Beets | hits: 3300 | Tags:

Coureur en tv-presentator Rob Kamphues neemt met de Renault R.S. 01 deel aan de Jumbo Racedagen, die 20 en 21 mei op Circuit Zandvoort worden gehouden. De Renault R.S. 01 is een spectaculaire raceauto met 500 pk en een topsnelheid van 300 km/u. Het model is vernoemd naar de eerste Formule 1-auto van Renault uit 1977.

Tijdens het grootste familie race-event van Nederland rijdt de R.S. 01 mee in de raceklasse ‘GT & prototype Supercar Challenge by Hankook’. Kamphues deelt zijn stoeltje met teamgenoot en autojournalist Sandor van Es, waarmee hij samen uitkomt voor het Renault Sport Benelux Team.

Dit raceteam wordt ondersteund door Renault en geleid door de Nederlandse Renault Sport routinier Frans Verschuur.

Frans Verschuur, eigenaar van raceteam Equipe Verschuur: “Met deze ervaren rijders is een podiumplaats haalbaar. In 2016 won Equipe Verschuur met de Renault R.S. 01 en coureur Pieter Schothorst de internationale Renault Sport Trophy klasse."

Kamphues: “Het is een eer om voor Renault en Equipe Verschuur te mogen rijden. De R.S. 01 is de snelste auto die ik ooit heb bestuurd. Het feit dat Frans Verschuur en het Renault Sport Benelux Team mij samen met Sandor van Es zo’n apparaat toevertrouwen, maakt mij enorm trots.”

www.circuitzandvoort.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie