Robert Guis aangesteld als Business Director V6K
12-09-2017 13:19:06 | Door: Max Vlugt | hits: 2689 | Tags:

Van Zessen Klaar (V6K), creatief bureau uit Leiden, versterkt zich per september met Robert Guis. Guis maakt de overstap van Leo Burnett Amsterdam, waar hij ook werkzaam was als Business Director. Eerder was Guis managing director van het merkactivatiebureau KOEN en werkte hij als Client Services Director bij FHV-BBDO, N=5, TBWA en FCB Amsterdam. Guis wordt bij V6K onderdeel van het managementteam.

Na twintig jaar verruilt Guis de reclamehoofdstad voor Leiden. Dat is een bewuste keuze.

Guis: "Leiden is bekend als studentenstad, maar is inmiddels ook de stad van technologische innovatie. Dat voel je overal om je heen. Dit is de ideale voedingsbodem voor een creatief bureau met ambitie."

Van Zessen Klaar, in 2010 opgericht door Roald Laport, is een bureau met Leidse roots en een sterke regionale positie. Het bureau ontsprong vanuit LOS, het langst lopende stadsmagazine van Nederland. Daarmee ligt de oorsprong van het bureau in het maken van journalistieke én branded content. Met de komst van creatief strateeg Joris Nuiver ontwikkelde het bureau zich in de afgelopen jaren steeds meer tot een strategisch merkactivatiebureau.

Laport: "We mogen al werken voor mooie merken in de regio en met de komst van Robert halen we nu ook ervaring binnen op grote accounts. Daarmee willen we ons nog duidelijker onderscheiden als een strategische en creatieve partner."

Guis: "In ons vakgebied zie je twee uitersten ontstaan: grote internationale full-service bureaunetwerken en kleine, lenige bureaus met gespecialiseerde samenwerkingsverbanden. Deze laatste hebben naar mijn mening de toekomst. V6K is zo’n lean&mean bureau. De lijnen met klanten zijn kort, de teams flexibel en de betrokkenheid is groot. V6K wil bij haar klanten mede-eigenaar van het probleem zijn om zodoende de beste strategie en de juiste creatieve oplossingen te ontwikkelen. Daarnaast heerst binnen V6K een ondernemende bureaumentaliteit die mij erg aanspreekt."

Dat V6K volop ambitie heeft, blijkt ook uit de verhuizing van het bureau naar het terrein aan de Meelfabriek. Aan de rand van het centrum ontstaat een plek waar kunst, cultuur en technologie worden verbonden met horeca, retail en creatief ondernemerschap. Hier groeide het bureau in het afgelopen jaar door naar een team van twaalf mensen. Naast Robert Guis versterkte V6K zich eerder dit jaar al met Marjolein Bolk (voorheen Marketing Director Clear Channel Nederland) en Suzan van Dijk (voorheen Senior Designer bij Smidswater). 

www.v6k.nl


Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie