SBS6 brengt tweeluik over Frank Masmeijer
29-08-2017 16:40:04 | Door: Katja Brokke | hits: 2180 | Tags:

Het Belgische gerechtshof waar Frank Masmeijer terechtstaat voor cocaïnesmokkel, doet op woensdag 13 september uitspraak. Eind oktober 2014 werd de oud-presentator aangehouden door de Belgische politie. In de Antwerpse haven, verstopt in pallets met bananen, was 467 kilo cocaïne gevonden met een straatwaarde van miljoenen euro’s. Masmeijer wordt ervan verdacht deze grote partij te hebben gesmokkeld.

In aanloop naar de op handen zijnde uitspraak, zendt SBS6 een tweeluik uit over de vroegere tv-coryfee. Onderzoeksjournalist Thijs Zeeman brengt in kaart wat nou precies de rol van Masmeijer is in deze zaak. Hij kreeg als enige journalist de kans om Masmeijer een jaar lang te volgen. Tegelijkertijd spreekt Zeeman direct betrokkenen om zich zo nog meer inzichten te verschaffen.

Zeeman: "Als journalist krijg je niet vaak de kans om een hoofdrolspeler in zo’n grote drugszaak aan de tand te voelen. Bovendien spreek ik alle betrokkenen. Van zijn (ex)vrouw en dochters tot zijn schoonfamilie en specialisten. Ik confronteer Frank met nieuwe keiharde feiten, direct uit zijn politiedossier. Het levert een opmerkelijke reportage op die SBS6 verdeeld over twee avonden uitzendt.”

Uitzendingen zijn maandag 11 en dinsdag 12 september om 23.15 uur.

www.sbs6.nl
www.sbs.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie