SBS6 kondigt lancering Designdroom aan
25-08-2017 13:48:00 | Door: Max Vlugt | hits: 4051 | Tags:

Zes aspirant interieur designers zetten in het nieuwe SBS6-programma Designdroom werkelijk alles op alles om tot de mooiste en praktische woonoplossingen te komen. De klok tikt hard door, want in slechts 36 uur moet het ontwerp staan als een huis. Van de eerste schets en de samenstelling uit het IKEA-assortiment tot aan de daadwerkelijke uitvoering ervan.

Weten zij juryleden Monique van der Reijden en Kim Wolthof te bekoren en zich staande te houden in de bloedstollende afvalrace? Wie wordt de beste interieurdesigner van Nederland en gaat er uiteindelijk vandoor met 10.000 euro? Aan presentator Jeroen van der Boom de taak om deze competitie in goede banen te leiden. Daarnaast gaat Jeroen elke week op zoek naar het verhaal achter de ontwerp-opdracht: het woonprobleem. Voor wie ontwerpen de designers? Wat is het verhaal achter hun woonsituatie? Als dat duidelijk is, kunnen de designers hun ontwerp volledig toespitsen op de situatie waarvoor deze bestemd is. Designdroom is vanaf woensdag 30 augustus bij SBS6 te zien.

In de eerste aflevering nemen de interieurdesigners Allon, Savannah, Femke, Babette, Suus en Stef het tegen elkaar op. Centraal in de allereerste opdracht staat de woonkamer van Bas en Amy. Na acht jaar in Canada gewoond te hebben zijn zij, met meubels en al, terug naar Nederland gekomen. In de jaren daarna krijgt Bas een burn-out waardoor het hem aan kracht ontbreekt om een gezellig huis te creëren voor zijn gezin. De designers van Designdroom schieten hem nu te hulp. Allon maakt, tegen de wens van de jury in, een minimalistisch interieur. Savannah neemt een dappere beslissing door juist een bont en opvallend behang te kiezen. De jury is heel duidelijk en stuurt aan het eind één van de designers naar huis. Bas en Amy kunnen moeilijk kiezen maar besluiten uiteindelijk voor het meest praktische ontwerp te gaan. Zij kiezen daarmee de winnaar van de week.

Jurylid Monique van der Reijden is in de internationale interieur wereld een bekend gezicht. Al twintig jaar werkt ze in de lifestylebranche als journalist en trendwatcher. In haar dagelijkse werk maakt ze trendproducties voor diverse landelijke woonbladen en is ze blogger voor diverse online woonmagazines. Daarnaast is ze eigenaar van een creatief communicatie & styling adviesbureau en bekend van diverse woonprogramma's waaronder Vrienden houden huis en en TV Woonmagazine. 

Jurylid Kim Wolthof is al bijna tien jaar werkzaam bij IKEA. In haar werk als Interior Designer vertaalt ze nieuwe concepten vanuit IKEA Global naar de Nederlandse winkels. Ze ontwikkelt daarmee dagelijks nieuwe interieurs afgestemd op de Nederlandse markt. Daarnaast adviseert ze de Interior Designers in dertien winkels in Nederland.

Uitzending: SBS6, wekelijks vanaf woensdag 30 augustus 21.30 - 22.30 uur.

www.sbs6.nl/designdroom/

 

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie