SBS6 zendt Diana-documentaires Channel 4 en BBC uit
04-08-2017 11:50:00 | Door: Katja Brokke | hits: 4748 | Tags:

SBS6 zendt op woensdag 30 augustus en donderdag 31 augustus twee documentaires uit over prinses Diana. Op donderdag 31 augustus is het twintig jaar geleden dat de ex-vrouw van prins Charles op 36-jarige leeftijd om het leven kwam bij een auto-ongeluk in Parijs. Zowel als prinses als na haar scheiding was zij enorm geliefd. Tot op de dag van vandaag staat ze nog volop in de belangstelling en ook de documentaires over haar van Channel 4 (Diana: de geheime tapes) en de BBC (Diana: de people’s princess) maken veel los.

Diana: de geheime tapes

Het verhaal van prinses Diana is tot dusver altijd door anderen verteld. In Diana: de geheime tapes is dankzij unieke beelden te zien hoe Lady Di zelf openhartig over haar leven praat. In nog nooit eerder vertoond beeldmateriaal praat ze vrijuit over onder meer haar huwelijk met prins Charles. De mensen die voor en met Diana hebben gewerkt, komen eveneens aan het woord. De documentaire is nu al spraakmakend en heeft voor veel ophef gezorgd in de Britse pers.

Diana: de people’s princess

Diana: de people’s princess geeft een beeld van de bijzondere week in 1997, waarin The Princess of Wales overleed en haar begrafenis plaatsvond. In deze documentaire komen haar zoons voor het eerst aan het woord over de tragische gebeurtenis. Prins William en prins Harry delen daarnaast hun persoonlijke herinneringen aan hun moeders overlijden. Ze vertellen hoe het hele land in rouw was, hoe zij de begrafenis hebben ervaren en over de rol die zij hierin hebben gespeeld. Daarnaast praten zij ook over de herinneringen aan hun moeder in de betere tijden en over de opdringerige pers die altijd aanwezig was in hun leven. De interviews zijn zeer intiem en worden als historisch beschouwd, vooral ook omdat de prinsen eerder lieten weten dat ze het nooit meer over deze week zouden hebben. De andere interviews in deze documentaire zijn met oud-premier Tony Blair, journalist en voorlichter Alastair Campbell, broer Earl Spencer en goede vrienden en familieleden van de overleden prinses.

De documentaires worden geïntroduceerd door Sandra Schuurhof.

Diana: de geheime tapes: SBS6, op woensdag 30 augustus 23.30 tot 00.30 uur.
Diana: de people’s princess: SBS6, op donderdag 31 augustus 20.30 tot 22.30 uur.

www.sbs6.nl/diana

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie