ŠKODA volop aanwezig tijdens Tour de France
27-06-2017 15:55:14 | Door: Katja Brokke | hits: 2920 | Tags:

Als de 104e editie van de Tour de France 2017 zaterdag 1 juli in Düsseldorf van start gaat, rijdt ŠKODA als hoofdsponsor en autopartner met ze mee. Niet alleen zorgt ŠKODA voor de autovloot van de 2017-editie van het wielerevenement, ook op andere fronten is het Tsjechische merk actief. In Filemon on Tour volgt Filemon Wesselink bovendien in een ŠKODA SUPERB COMBI Sportline de wielerronde van dichtbij.

ŠKODA levert 250 auto’s aan de Tour. Gedurende het drie weken durende wielerspektakel legt de gehele ŠKODA-vloot zo’n 2,8 miljoen kilometer af. Sinds 2004 komt de totaal afgelegde Tour de France-afstand daarmee op meer dan 30 miljoen kilometers.

RouteTour

ŠKODA is niet alleen letterlijk en figuurlijk partner van wielerevenementen. Het merk is ook een fanatiek promotor van wielrennen in het algemeen. Zo lanceerde ŠKODA in april RouteTour, een slimme wielrentool die aan de hand van gemeten prestaties drie nieuwe routes creëert. Het automerk wil wielrenners met deze tool inspireren hun vaste patronen te doorbreken. Fietsers kunnen de tool vinden op routetour.nl.

Filemon on Tour

ŠKODA introduceert dit jaar in samenwerking met RTL ook Filemon on Tour. Wesselink volgde recent il Giro d'Italia en doet datzelfde met Le Tour de France en La Vuelta a España in een ŠKODA SUPERB COMBI Sportline. Gedurende de zomer is hij samen met vriend en producer Robbie Peters onderweg om alle ins en outs van de wielerrondes voor de televisiekijkers vast te leggen. Wesselink bespreekt verschillende onderwerpen tijdens de koers, waardoor de kijkers goed zien hoe het er bij een wielerronde aan toegaat. 

Filemon on Tour is dagelijks een vast onderdeel van het live televisieprogramma Tour du Jour. Het programma wordt dit jaar uitgezonden vanuit de historische Visafslag van Binnen Breda aan de Haven. Het is van 30 juni tot en met 23 juli van 20.00 tot 21.30 uur te zien op RTL7 en wordt gepresenteerd door Wilfred Genee. Michael Boogerd is vaste gast en Wesselink doet verslag vanuit Frankrijk. Tijdens de uitzendingen zal onder meer duidelijk worden welke sprinter de Groene Trui verdient die ŠKODA voor de derde maal sponsort.

www.skoda.nl
www.rtl.nl
www.letour.fr

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie