Saïda Maggé nieuwe invalpresentator Nieuwsuur
13-03-2018 19:35:00 | Door: Max Vlugt | hits: 3738 | Tags:

Saïda Maggé wordt vanaf mei de nieuwe invalpresentator van Nieuwsuur (NTR/NOS). Ze is de opvolger van Joost Karhof, die eind vorig jaar onverwacht overleed.

Maggé werkt momenteel al bij de NTR, als presentatrice bij het onderdeel De Bus van Nieuws en Co op NPO Radio 1. Daarvoor was ze lange tijd werkzaam bij AT5, de lokale Amsterdamse zender waar ze jarenlang het AT5 Nieuws en verschillende talkshows presenteerde.

Joost Oranje, Nieuwsuur-hoofdredacteur: "Met Saïda halen we een jong en groot presentatietalent binnen," zegt Nieuwsuur-hoofdredacteur Joost Oranje: "Ze is een uitstekend journaliste, kan goed interviewen en heeft bij AT5 al veel tv-kilometers gemaakt."

Maggé: "Ik ben eind 2017 van AT5 naar de NTR overgestapt om veel te kunnen interviewen, in eerste instantie op de radio bij Nieuws en Co. Dat ik dat nu kan combineren met de invalrol van presentator bij Nieuwsuur is een droom die uitkomt."

Maggé zal halverwege mei voor het eerst te zien zijn in Nieuwsuur. Zij blijft daarnaast ook het programmaonderdeel 'De Bus' bij Nieuws en Co presenteren.

Nieuwsuur is intussen bezig met de vervanging van vaste anchor Twan Huys, die overstapt naar RTL. Het programma hoopt na de zomer het presentatieteam weer volledig bezet te hebben. 

www.nos.nl/nieuwsuur

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie