Samenwerking Havas Media en optimizationbedrijf ORTEC
23-10-2017 11:57:00 | Door: Katja Brokke | hits: 7774 | Tags:

Door samen te werken met ORTEC haalt Havas Media wiskundige optimalisatie- en analyticskennis in huis om aan de slag te gaan met de customer journey, conversie-attributie en crosschanneloptimalisatie.

Doel van de samenwerking is om klanten van het mediabureau van real-time automated data te kunnen voorzien. Klanten krijgen hierdoor nog inzichtelijker welk kanaal het meest effectief is voor hun campagnes. Zij kunnen daardoor nog gerichter campagnes uitzetten en kosten besparen, terwijl de effectiviteit en dus de conversies op campagnes toenemen.

Data scientists van optimizationbedrijf ORTEC zijn een aantal dagen per week bij Havas Media voor onderzoek en analyse zodat een inventieve oplossing op maat geboden kan worden die de klant voorziet van optimale data.

Met deze samenwerking wil Havas Media nog beter worden in het creëren van "meaningful connections" tussen consumenten en merken via creativiteit, media en technologie; haar missie. In deze missie staat meaningful data centraal.

Thijs Muller, CEO van Havas Media: "Om tot meaningful data te komen zijn een robuuste infrastructuur, wiskunde, data science en artificial intelligence vereist; dat zijn de domeinen van ORTEC."

Marijn Deurloo, Managing Partner en verantwoordelijk voor marketing optimization bij ORTEC: "De samenwerking biedt klanten van het mediabureau een crossmediaal overzicht van al hun mediainspanningen en beter inzicht in de customer journey. De experts van Havas Media werken met geïntegreerde processen en zijn ervaren in best in market-technologie. De samenwerking stelt ons in staat onze oplossingen verder te ontwikkelen en direct toe te passen in de interne processen om tot tastbare resultaten te komen voor klanten."

Havas Media en ORTEC starten een reeks datagedreven pilots bij klanten van het mediabureau om samen met hen te bekijken hoe toegewerkt kan worden naar realisatie van maximale resultaten voor de klant.

www.havasmedia.nl
www.ortec.com/nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie