Sanoma | SBS ziet operationele winst in Q2-2016 met 9 procent stijgen
27-07-2016 08:15:00 | Door: Bas Vlugt | hits: 6848 | Tags:

Het cross mediale portfolio van Sanoma | SBS genereerde in het tweede kwartaal een autonome groei van 2,6 procent ten opzichte van het tweede kwartaal in 2015. De gerapporteerde netto-omzet daalde in het tweede kwartaal weliswaar tot 202,6 miljoen euro (2015: 216,0) maar dit was voornamelijk het gevolg van de verkoop van tijdschrifttitels in België. De operationele winst voor aftrek rente en belasting (EBIT) steeg met meer dan 9 procent naar 29,6 miljoen euro (2015: 27,1) door verbeterde prestaties binnen de Nederlandse print & online tak en kostenbesparingen.

Peter de Mönnink, CEO Sanoma | SBS: “De kracht van het cross mediale portfolio van Sanoma | SBS is een goede basis voor nieuwe ontwikkelingen en initiatieven. Hoewel de advertentiemarkt volatiel zal blijven denken wij de positieve lijn de rest van dit jaar vol te kunnen houden.”
 
Het print & online merkenportfolio van Sanoma | SBS toonde een positieve trend met een verbeterde like-for-like omzet en winstgevendheid. April en mei waren sterke maanden voor de tv-zenders van SBS. In juni had het EK de verwachte impact op de kijkcijfers, maar overal was de ontwikkeling van Sanoma | SBS het eerste halfjaar bijzonder goed.

De omzet van Sanoma | SBS uit non-print groeide met 4,9 procent naar 99,0 miljoen euro. Zo startte afgelopen kwartaal OTT platform Libelle.tv en laten sterke merken als NU.nl, met 5 miljoen unieke bezoekers per maand, groei zien. De video-strategie bij SBS blijft voor groei zorgen en in het tweede kwartaal stegen de online streamstarts met 42 procent. Verder nam Sanoma | SBS de cash-back bedrijven Scoupy en Kortingisleuk.nl over als onderdeel van haar strategie om adverteerders te ondersteunen met Marketing Data Solutions.

Sanoma Group

Moederbedrijf Sanoma liet in alle drie haar bedrijven goede resultaten zien. Sanoma realiseerde afgelopen kwartaal een autonome groei zien van 1,7 procent - een zeer bevredigende prestatie onder nog steeds uitdagende marktomstandigheden. Gesteund door de gestegen advertentieverkoop bij Sanoma Media Finland, de autonome groei in Nederland en België en door een strakke kostenbeheersing, verbeterde de operationele EBIT met 76 procent tot 86,9 miljoen euro (2015: 49,4). Als gevolg van deze sterk verbeterde resultaten in de eerste helft van het jaar en uitgaande van voortzetting van de trends in de markt in de tweede helft van het jaar, heeft Sanoma half juli haar vooruitzichten naar boven bijgesteld. Sanoma verwacht nu voor 2016 rond de 9 procent operationele EBIT-marge uit te komen.

www.sanoma.nl


Het kwartaalbericht van Sanoma wereldwijd en een interview met Sanoma CEO Susan Duinhoven staan hier


Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie