Sanoma stopt met WTF.nl en Naar School
08-08-2017 15:03:00 | Door: Katja Brokke | hits: 5134 | Tags:

Sanoma stopt per direct met het magazine Naar School, een spin-off van Ouders van Nu. Het nummer dat nu in de winkels ligt, is het laatste. Stiekem heeft de uitgever ook de stekker getrokken uit WTF.nl. Alle content is verdwenen en de url verwijst door naar de sectie Opmerkelijk van NU.nl. Dit meldt MarketingTribune.

Naar School werd in 2015 gelanceerd voor ouders van schoolgaande kinderen en won prompt een Mercur, als beste lancering van het jaar. Het is uitgever Sanoma niet gelukt de titel winstgevend te maken. Hoofdredacteur Hilde Tholen zegt op Villamedia.nl dat de focus van Sanoma op grote merken ervoor zorgt dat nichetitels als Naar School niet de aandacht krijgen die ze nodig hebben.

Het aantrekken van adverteerders bleek lastig. Bovendien heeft Bruna aangekondigd volgend jaar te stoppen met het vullen van seciale af te halen schooltasjes – een variant op de gratis babybox van Ouders van Nu. 

Stekker uit WTF.nl

Het einde van WTF.nl gebeurde stiekemer. Vorige week dinsdag was alle content ineens verwijderd en verwijst de url WTF.nl door naar de sectie Opmerkelijk van de veel grotere zustertitel NU.nl. Het merk WTF wordt ook niet meer genoemd op de corporate website van Sanoma.

WTF werd vijf jaar geleden gelanceerd als hippe nieuwssite voor jongeren. Met succes, zo leek het: een jaar na lancering scoorde WTF al zes miljoen pageviews en tien miljoen mobiele views. De reden achter het stopzetten is niet bekend, al is bekend dat Sanoma een strategie heeft waarbij gemikt wordt op grote, sterke merken.

www.sanoma.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie