Sanoma verkoopt Kieskeurig aan Reshift
21-04-2017 09:54:09 | Door: Max Vlugt | hits: 4174 | Tags:

Sanoma Media Netherlands is met Reshift tot overeenstemming gekomen tot verkoop van de vergelijkingswebsite Kieskeurig.nl en Kieskeurig.be. De verkoop is onder voorbehoud van goedkeuring van de Ondernemingsraad. Na de benodigde goedkeuring gaan de 24 betrokken medewerkers per 1 juni over naar het in Haarlem gevestigde Reshift. De overname heeft geen personele consequenties tot gevolg.

De vergelijkingswebsite Kieskeurig heeft onvoldoende synergie met de overige sterke merken van Sanoma's portfolio en de domeinen waarin het bedrijf actief is (Women, News, Home Deco, Automotive en Kids&teens). Vanuit die strategische overweging is besloten om Kieskeurig te verkopen aan Reshift.

Peter de Mönnink, CEO Sanoma | SBS: "Wij zijn positief over Reshift als nieuw huis voor Kieskeurig. Ze hebben een leidende positie in de Nederlandse markt voor technologie (ICT), elektronica, fotografie en games en versterken met hun kennis en expertise de inhoud van vergelijkingssite Kieskeurig over de volle breedte. Deze natuurlijke fit biedt nieuwe kansen in het strategische speelveld waarin Kieskeurig is gepositioneerd."

Paul Molenaar, CEO en mede-eigenaar van Reshift: "De overname van Kieskeurig is voor ons nu de belangrijkste stap in onze strategie. Wij zochten naar een significante versterking van onze online activiteiten en hebben deze gevonden in Kieskeurig. Niet alleen kunnen we zowel voor onze consumenten als onze commerciële klanten onze dienstverlening uitbreiden – ook krijgen we er een grote groep nieuwe klanten bij."

www.sanoma.nl
www.reshift.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie