Sebastiaan Moesman CEO Improve Digital
09-05-2017 09:58:00 | Door: Katja Brokke | hits: 3998 | Tags:

Op 1 juni 2017 wordt Sebastiaan Moesman, voormalig COO Worldwide van GroupM Connect, CEO van Improve Digital. Moesman gaat het bedrijf in digitale advertentietechnologie verder uitbouwen. De oprichters van het bedrijf, Joëlle Frijters (CEO) en Janneke Niessen (CIO), zetten een stap terug nu ze het bedrijf in ruim 9 jaar hebben geleid van idee naar 150 miljoen dollar omzet en meer dan 200 werknemers. Om het advertentiebedrijf verder vooruit te helpen, heeft Swisscom een nieuwe financieringsronde toegezegd voor een bedrag van 10 miljoen euro.

Frijters: “Moesman is de juiste persoon om het bedrijf leiding te geven. Hij heeft niet alleen de juiste achtergrond en vaardigheden, maar hij heeft ook de juiste visie om het bedrijf vooruit te helpen.”

Niessen: “Improve Digital is bijna 10 jaar lang ons levenswerk geweest, dus dit was geen eenvoudige beslissing. Het is een geweldig bedrijf en een geweldig team, maar het is tijd voor verandering.”

Om het leidinggevende team verder te versterken na het vertrek van de oprichters, wordt een Chief Product Officer aangesteld. Frijters en Niessen blijven strategische adviseurs van de raad van bestuur.

Moesman: “Omdat het steeds belangrijker wordt voor adverteerders om digitale media op een betrouwbare en transparante manier in te kopen, groeit ook het belang voor media-eigenaren om een betrouwbare en transparante partner te vinden die ze ondersteunt in zowel het snel bereiken van zakelijke doelstellingen, als het bewaken van hun langetermijnpositie als betrouwbare partners voor adverteerders.”

In deze rol brengt Moesman meer dan 20 jaar ervaring in media en technologie met zich mee, eerst als oprichter van zijn eigen bedrijf Reddion (verkocht aan WPP), en later via verschillende leidinggevende functies bij GroupM.

www.improvedigital.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie