Second Degree lanceert newsroom met journalisten en creatieven
10-05-2017 13:32:00 | Door: Katja Brokke | hits: 2866 | Tags:

Second Degree, onderdeel van digital agency Dept, biedt sinds kort een newsroom aan: een redactie van oud-journalisten en creatieven die samen werken aan contentproducties voor merken en media.  

Martine Meijburg, oprichter van Second Degree: “De basis blijft altijd een goed, kwalitatief en relevant verhaal voor de juiste doelgroep. Newsroom helpt merken hun beste verhalen te ontdekken, op de beste manier te vertellen en deze onder de doelgroep te verspreiden."

Redactieformules

Meijburg is Managing Director van Second Degree. Het bureau, in 2013 gestart als 100 procent LinkedIn-marketingbureau, heeft zich de afgelopen vier jaar gespecialiseerd in contentmarketing, social advertising en data-analyse binnen de B2B-markt.

Meijburg: “Sinds 2015 zien wij een duidelijke verschuiving bij onze klanten: voorheen richten merken zich op 100 procent van hun merk op LinkedIn, maar steeds vaker is de vraag breder en neemt contentmarketing hier een centrale rol in. We maken nu longreads, schrijven whitepapers, blogs, podcasts, nieuwsbrieven, produceren beeldbanken en stellen redactieformules. Onze betaalde campagnes hebben meer impact als we ook kunnen meedenken over de content die we aanjagen.”

NRC

Freek Staps werkte zestien jaar bij NRC Handelsblad waar hij onder meer correspondent in New York was en vier redacties leidde waaronder Economie en Online. Ook is hij mede-oprichter van NRC Q waarvoor hij beloond werd met een Fellowship aan Harvard om onderzoek te doen naar online innovatie.

Staps: “Journalisten kunnen als geen ander goede verhalen vertellen. Bedrijven weten dat en het publiek waardeert dat."

Naast Staps zijn andere journalisten, creatieven en freelancers afkomstig van onder meer De Volkskrant, De Wereld Draait Door, het Financieele Dagblad en reclamebureaus.

Meijburg: “Belangrijk is dat de content die we produceren meetbare resultaten oplevert voor onze klanten.”

Naast de strategie en productie verzorgt Second Degree de verspreiding en monitoring van de content. Ook helpt de redactie traditionele en op print gerichte media meer online georiënteerd te worden.

www.seconddegree.nl
www.deptagency.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie