Septembernummer Harper’s Bazaar in teken van kunst
14-08-2018 15:24:00 | Door: Katja Brokke | hits: 3937 | Tags:

Is mode kunst? Met die grote vraag in het achterhoofd heeft de redactie van de Nederlandse Harper’s Bazaar haar jaarlijkse septembernummer gemaakt. De bijzonderste stukken uit de najaarscollecties werden gefotografeerd in 15 Nederlandse musea, van de Kunsthal tot het Van Abbe en van Panorama Mesdag tot het Rietveld-Schröderhuis. Onder leiding van Creative Director Piet Paris werden overeenkomsten tussen mode en kunst gezocht en gevonden.

In een kort essay over het onderwerp concludeert hoofdredacteur Cécile Narinx dat na decennia van negeren en neerkijken – mode kreeg in musea een nog onbeduidender plek dan behang en keramiek – de kunstwereld mode zo zoetjesaan lijkt te accepteren, met dank aan modeontwerpers als Martin Margiela, John Galliano en Viktor & Rolf.

Voor het nummer gingen verder kunstenaars Gill Button en Jacky Marshall aan de slag en maakte Global Fashion Director Carine Roitfeld een portfolio waarin Bruce Springsteen, Mariah Carey, Lionel Richie, Erikah Badu, Kanye West en Christina Aguilera met hun kinderen poseren in de nieuwe najaarsmode.

www.harpersbazaar.com/nl
www.hearst.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie