Speciale Twitter-emoji voor klimaattop VN #COP23
06-11-2017 14:16:00 | Door: | hits: 2035 | Tags:

Tijdens de jaarlijkse klimaattop van de Verenigde Naties, komen wereldleiders en belangrijke voorstanders en specialisten samen om het onderwerp een duurzame toekomst te bespreken. Dit jaar is de 23e editie van 6 tot 17 november in het Duitse Bonn.  

Speciaal voor deze gelegenheid komt Twitter met een emoji voor iedereen die mee wil discussiëren over het event op het platform. De emoji is zichtbaar in combinatie met de hashtag #COP23 en is afgeleid van het logo van de conferentie.

Sinéad McSweeney, vicepresident publiek beleid bij Twitter: "Twitter is de plek om het nieuws en belangrijke zaken van de dag te bespreken. Zo kunnen burgers, politici en beroemdheden publiekelijk hun opvattingen delen, met elkaar communiceren en gesprekken rondom onderwerpen die van wereldwijd belang zijn van hun stemgeluid voorzien. Mensen gebruiken Twitter om te pleiten voor hun overtuigingen en deze emoji maakt het gesprek rond #COP23 nog kleurrijker."

John Connor, uitvoerend directeur van het COP23 Presidency Secretariat: "Wat je nu meer dan ooit ziet, is dat iedereen, uit elke laag van de samenleving en uit alle hoeken van de wereld, gebruik maakt van sociale media om zich te verenigen voor meer ambitieuze klimaatactie. De Twitter-emoji vat de kwetsbaarheid voor klimaatverandering van een klein eiland als Fiji goed samen. Het maakt de dringende noodzaak van onze oproep duidelijk om samen aan een grote coalitie te werken met daarin iedereen die met wil en macht kan helpen."

Nick Nuttal, communicatiedirecteur van UN Climate Change en woordvoerder van COP23: "We zijn erg dankbaar voor de steun van Twitter tijdens de VN-conferentie over klimaatverandering in Bonn. De nieuwe emoji is een echte aanwinst op het gebied van sociale media voor het promoten van het nieuws en acties van landen, terwijl de wereld verder werkt aan haar ambities - meer, sneller, samen.

In de afgelopen twee jaar is het enthousiasme van steden, staten, regio's, gebieden, bedrijven en investeerders voor het afstemmen van klimaatactie op nationale en internationale doelen, in het kader van het Klimaatakkoord in Parijs, ook een onderdeel geworden van deze conferenties. Zo helpen sociale media, met Twitter als een van de leidende spelers, om een wereldwijd gesprek te voeren over hoe alle sectoren van de samenleving hun inspanningen op dit gebied moeten verbeteren."

www.unfccc.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie