Spelers Team Gullit spelen in het blauwwit van De Graafschap in eDivisie
05-10-2018 11:12:00 | Door: Marianna Beets | hits: 2723 | Tags:

De Graafschap gaat deelnemen aan de eDivisie met hun eigen esports-team. Julian van den Berg en Dani Visser gaan, in het blauwwit van De Graafschap, in FIFA de strijd aan. Beide spelers zijn onderdeel van Team Gullit, de FIFA-academy van Ruud Gullit.

eDivisie

De eDivisie is een competitie waar esporters van alle eredivisieteams uitkomen. Deze competitie wordt wekelijks uitgezonden op FOX Sports. Via diverse YouTube-kanalen kijken miljoenen esports fans. De Graafschap is voor de eDivisie een exclusieve samenwerking aangegaan met Team Gullit.

Team Gullit

In januari lanceerde digitaal bureau Triple ‘s werelds eerste onafhankelijke FIFA-academy: Team Gullit. Team Gullit geeft veelbelovende FIFA-talenten de kans om zich te ontwikkelen tot sterren van de nieuwe generatie. De academy ondersteunt haar spelers op het gebied van training en coaching. Daarnaast ontwikkelt Team Gullit eigen softwaretools om de gameplay van de talenten op zowel strategisch als tactisch niveau te analyseren en te verbeteren. Verder begeleidt het de talenten op managementgebied, bij het combineren van studie en gaming en met het omgaan met social media.

Hans Martijn Ostendorp, algemeen directeur van De Graafschap: “We hebben ons de afgelopen maanden verdiept in de kansen welke esports biedt. Uiteindelijk kwamen wij, via onze sponsor Playseat®, uit bij Team Gullit. Er was direct een klik. Alle drie partijen hebben het woord ontwikkeling hoog in het vaandel staan. Wij willen graag talentvolle voetballers binden en ze beter maken, zodat ze uiteindelijk richting een topclub kunnen. Team Gullit heeft een aantal zeer talentvolle esporters onder contract, die uiteindelijk moeten groeien naar de wereldtop. Playseat®, absolute marktleider op racegebied, is een grote naam. Nu willen zij deze ontwikkeling ook doormaken op het gebied van esports.”

Corne Dubelaar, founder van Team Gullit: “Wij zijn trots dat Dani en Julian deze stap maken. Nog geen 10 maanden geleden zijn ze als talent begonnen en hebben een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Deze kans bewijst dat de ondersteuning van Team Gullit op het gebied van training en coaching precies doet wat wij voor ogen hadden bij aanvang.”

Regionaal talent

Om ook regionaal talent de kans te geven door te breken in de FIFA-wereld, worden er vanaf november regelmatig kwalificatietoernooien georganiseerd door De Graafschap. Team Gullit gaat tijdens deze wedstrijden gericht scouten naar potentiële esporters die in kunnen stromen in het esports-team van De Graafschap.

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie