Staatssecretaris Martijn van Dam wordt bestuurder NPO
05-07-2017 09:11:24 | Door: Katja Brokke | hits: 2423 | Tags:

Martijn van Dam treedt per 1 september 2017 toe tot de Raad van Bestuur van de NPO. Als nieuwe bestuurder wordt hij verantwoordelijk voor de portefeuille Mediaportfolio en Distributie. Van Dam is momenteel staatssecretaris van Economische Zaken.

Bruno Bruins, voorzitter raad van toezicht van de NPO: "Met de komst van Martijn van Dam vullen de bestuurders elkaar perfect aan met hun capaciteiten. We hebben voor Martijn van Dam gekozen om zijn kennis, ervaring en affiniteit met zowel de innovatieve kant van het profiel media als met de bestuurlijke kant. Met Shula Rijxman als voorzitter hebben we een ervaren strategische bestuurder met kennis van content. Jaap Kooij heeft ruime omroepervaring en een sterke achtergrond in financiën en bedrijfsvoering. Ik heb er veel vertrouwen in dat de NPO met deze Raad van Bestuur een mooie toekomst tegemoet gaat.”

Van Dam studeerde Technische Bedrijfskunde aan de Technische Universiteit Eindhoven. Daarna werkte Van Dam enige tijd bij Philips Lighting BV totdat hij op 30 januari 2003 namens de PvdA werd gekozen in de Tweede Kamer. Als Kamerlid hield hij zich onder meer bezig met economische zaken, integratie, media en buitenlands beleid. Op 3 november 2015 werd Van Dam benoemd tot staatssecretaris van Economische Zaken in het kabinet-Rutte-Asscher.

Van Dam: “De publieke omroep laat elke dag heel veel Nederlanders genieten van mooie radio en televisie door programma’s te maken die mensen verbinden, die mensen informeren over wat er gebeurt en die een podium bieden voor maatschappelijke discussies op diverse platforms. Ik vind het dan ook een voorrecht om voor de NPO te gaan werken. Vanuit mijn passie voor innovatie en technologie en mijn overtuiging van het belang van een sterke publieke omroep, zal ik gaan bijdragen aan een moderne media-organisatie die nieuwe technologie benut om kijkers en luisteraars op alle platforms zo goed mogelijk te bedienen.”

Shula Rijxman, voorzitter NPO: “De keuze voor Martijn van Dam past precies bij de toekomst die ik voor de publieke omroep voor ogen heb. We moeten als NPO de volgende stap zetten als modern mediabedrijf: met een sterke en brede publieke programmering, slagvaardig in een dynamisch en snel veranderend medialandschap, verbonden met de samenleving én in nauwe samenwerking met de omroepen.”

Met de bestuurders Jaap Kooij en Van Dam en met Rijxman als voorzitter is de raad van bestuur van de NPO compleet. Deze ziet er als volgt uit:

  • Shula Rijxman (voorzitter) - portefeuille Strategie, Publiek & Marketing/Content 
  • Jaap Kooij (lid) - portefeuille Financiën en Bedrijfsvoering
  • Martijn van Dam (lid) - portefeuille Mediaportfolio, Innovatie en Distributie strategie

 

Foto: Arenda Oomen

www.npo.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie