Start campagne over de verduurzaming van zuivelpakken
14-04-2017 10:22:24 | Door: Max Vlugt | hits: 2227 | Tags:

Op 17 april start de campagne 'zuivelpak bestaat uit natuurlijke grondstoffen'. Een vrolijke commercial, YouTube film en de site www.zuivelpak.nl laten zien dat steeds meer zuivelpakken gemaakt worden van natuurlijke grondstoffen. Dat geldt ook voor de dop en het laagje aan de binnenkant.

Het zuivelpak wordt steeds duurzamer. Dat willen de zuivelfabrikanten en de supermarktbranche duidelijk maken aan de consument. Zo zijn steeds meer zuivelpakken volledig gemaakt van natuurlijke grondstoffen (biobased) in plaats van fossiele grondstoffen. Deze kunnen steeds opnieuw worden verbouwd. Dat is beter voor het milieu, de CO2-footprint is inmiddels tot 20% lager dan voorheen.

De belangrijkste grondstof voor zuivelpakken is karton. Om karton te maken is hout nodig. Het hout dat voor zuivelpakken gebruikt wordt, komt uit verantwoord beheerde productiebossen (FSC). Voor de productie van de overige delen van het pak, zoals het plastic binnenlaagje (PE) en de dop wordt steeds vaker gebruik gemaakt van organische reststromen, zoals de oneetbare delen van planten. Qua eigenschappen is dit materiaal net zo hygiënisch, net zo sterk en net zo luchtdicht als ander plastic.

De commercial 'zuivelpak bestaat uit natuurlijke grondstoffen' zal vanaf volgende week en de rest van het voorjaar op TV en YouTube te zien zijn. De commercial wordt ondersteund door een Facebookcampagne en een informatieve site.

Zuivelfabrikanten en de supermarktbranche willen de consument informeren over de verduurzaming van zuivelpakken. De vorige commercial was daarom gericht op het voorkomen van voedselverspilling door consumenten attent te maken op de juiste vouwwijze van het zuivelpak.