[Startup] Arjan Paans projectleider journalistiek platform E52
23-04-2018 08:59:17 | Door: Katja Brokke | hits: 2230 | Tags:

Arjan Paans, tot 1 mei 2018 waarnemend hoofdredacteur van Metro, gaat aan de slag bij E52. Voor het Eindhovense journalistieke platform zal hij - voorlopig op parttime basis - redactioneel en bedrijfsmatig de internationalisering leiden. De eerste stap daarbij is de bouw en exploitatie van een platform in München. E52 wil nog voor de zomer de details daarover, inclusief een nieuwe naam, bekendmaken.

Paans is momenteel in dienst van Telegraaf Media Groep, waar hij als hoofdredacteur het afgelopen jaar de transformatie van Metro naar een crossmediaal merk begeleidde. Voorheen was hij onder meer hoofdredacteur bij de regionale kranten van dezelfde uitgeverij. Van 2003 tot 2008 werkte Paans als correspondent in Duitsland voor onder andere het AD, Elsevier en het Financieele Dagblad.

Paans: "Na jaren voor grote uitgeverijen te hebben gewerkt, lijkt het me interessant om me aan een ambitieuze journalistieke startup als E52 te verbinden. Bij E52 kan ik mijn ervaring die ik als correspondent en als leidinggevende heb opgedaan mooi combineren."

Het door Merien ten Houten en Bart Brouwers opgerichte E52 richt zich, in het Nederlands en Engels, op de wereld van innovatie. Met een website, nieuwsbrieven, events, boeken, kranten en een Whatsapp-service wordt onafhankelijk bericht over mensen, organisaties en ontwikkelingen die inzicht bieden in de innovatieve veranderingen in de maatschappij. Vanwege de sterke nadruk op dit thema is E52 gestart in Eindhoven, maar het platform ontwikkelt zich momenteel ook naar andere gebieden. München wordt de eerste grote hub in het buitenland, met artikelen in het Duits en Engels. Het is de bedoeling om daar, bij gebleken succes, andere innovatieve regio’s aan toe te voegen.

www.e52.nl

 

Lees ook: Metro-hoofdredacteur Arjan Paans verlaat TMG

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie