Startup WizeNoze en Disney gaan samenwerken
20-07-2016 11:16:00 | Door: Marianna Beets | hits: 4975 | Tags:

De technologie van de Nederlandse startup WizeNoze en de content van Disney vormen samen een unieke combinatie voor een leuker internet voor kinderen.

Alle online content van Disney is vindbaar in Jouwzoekmachine.nl, de eerste zoekmachine die zoekresultaten op leesniveau aanbiedt. Daarnaast zal Disney met behulp van de WizeNote Content Editor haar teksten exact afstemmen op de leeftijd en het leesniveau van de verschillende doelgroepen.

In Nederland beheert The Walt Disney Company verschillende jeugdwebsites die elk een eigen doelgroep aanspreken. Van kleuter tot puber, Disney heeft voor iedereen leuke en interessante content. Maar iedere doelgroep heeft ook zijn eigen leesniveau. WizeNoze levert technologie die de Disney marketeers en copywriters helpt om snel het leesniveau te checken en begrijpelijke teksten te maken. Zo houdt Disney rekening met alle verschillende leesniveaus van kinderen.          

Diane Janknegt, oprichter WizeNoze: “Er is onvoldoende geschikte online informatie beschikbaar voor diverse leesniveaus van kinderen. Disney zal onze technologie gebruiken om de leesniveaus van hun teksten te checken. Daarnaast nemen wij hun content weer op in Jouwzoekmachine.nl, waardoor het beter te vinden is op Internet.” Disney is de eerste entertainment-contentprovider binnen de zoekmachine. Behalve informatief, wordt JouwZoekmachine nu ook ‘fun’. En dat is iets waar Disney voor staat.    

WizeNoze lanceerde naast de content editing software vorig jaar ook JouwZoekmachine.nl; de eerste zoekmachine ter wereld die zoekresultaten op vijf leesniveaus aanbiedt voor leeftijden tussen 6-18 jaar. JouwZoekmachine heeft een browserversie en een iOS App voor de iPad en iPhone en is helemaal gratis voor gebruikers. En bovendien advertentievrij.         

www.disney.nl     
www.wizenoze.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie