[Startups] ARAG SE Nederland en B. Amsterdam starten Legal Tech Studio
07-03-2019 13:43:00 | Door: David de Jong | hits: 5103 | Tags:

ARAG SE Nederland en B. Amsterdam starten samen Legal Tech Studio. De Legal Tech Studio wordt een hub die entrepreneurs en startups de mogelijkheid geeft om te netwerken en tools aanreikt om legal technology bedrijven te ontwikkelen. B. Amsterdam is een werkplek-innovator en een startup–ecosysteem. ARAG SE Nederland is onderdeel van ARAG Group, een internationaal opererende juridische Duitse dienstverlener.

De studio zal een centrale plek worden waar partijen uit het bedrijfsleven, talent, startups en juridische innovators samen kunnen schalen en groeien.
 
De legal tech industrie is de laatste jaren gegroeid en met name Amsterdam heeft zich ontpopt tot een epicentrum. De aanwezigheid van talent, een proactieve gemeente en een startup ecosysteem, maken van Amsterdam een legal tech hotspot.

B. Amsterdam en ARAG SE NL zullen samen 300 vierkante meter kantoorruimte omvormen tot flexibele werkplekken waar legal tech startups van elkaar kunnen leren. De Legal Tech Studio zal een programma aanbieden van masterclasses, workshops, sprekers, evenals interactieve sessies van industry leaders om informatie uit te wisselen. De details van een openingsfeest en het eerste kwartaal programma zullen binnenkort bekend worden gemaakt. Startups en individuen die interesse hebben om zich hier te vestigen kunnen zich aanmelden.

Ricardo van Loenen, CEO en medeoprichter van B. Amsterdam: "De afgelopen vijf jaar zijn wij constant bezig geweest met het faciliteren van innovatie in Amsterdam. Wij zien dat de aankomende jaren de juridische industrie op een ongekende manier ontwricht zal worden, en we denken dat B. Amsterdam en ARAG SE NL daar een grote rol in kunnen spelen. Het bieden van een fysieke plek in B. Amsterdam die speciaal gericht is op kruisbestuivingen in de juridische industrie is een hele goede eerste stap."

De eerste leden van de Legal Tech Studio zijn inmiddels bekend. Appjection, de Nederlandse legal tech startup die consumenten de mogelijkheid biedt om binnen twee minuten in beroep te gaan tegen verkeersboetes, evenals Young law en Adapting Legal - die beiden deel uitmaken van ARAG SE NL’s incubatie programma - horen bij de eerste cohort van geselecteerde deelnemers.

Marc van Erven, ARAG SE Nederland CEO: "Ons doel is om het recht voor iedereen toegankelijk te maken en de samenwerking tussen gevestigde bedrijven en startups wordt daarin steeds belangrijker. De samenwerking met B. Amsterdam biedt ons een perfecte mogelijkheid om snel door te schakelen in onze samenwerkingen met startups en een echt groei-platform neer te zetten voor juridische innovatie." 

De Legal Tech Studio is, evenals het recent gelanceerde B. Smart City Hub, in lijn met de visie om corporates en startups de mogelijkheid te bieden op een geïntegreerde manier samen te werken.  

www.b-buildingbusiness.com
www.arag.nl
www.b-buildingbusiness.com/legal-tech-studio

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie