[Startups] Artificialintelligence-vertaler Travis naar Barcelona
27-02-2017 09:24:00 | Door: Katja Brokke | hits: 3357 | Tags:

Travis is een stem-vertaalapparaat - werkend met artificial intelligence - en geselecteerd door StartupDelta om te worden gepresenteerd op het Mobile World Congress Barcelona 2017. De vertaler is een handzaam apparaat dat 80 gesproken talen verstaat, vertaalt en uitspreekt.

Met Travis kun je begrijpen wat er wordt gezegd in een overleg met Koreaanse zakenpartners, kun je een Japanse taxichauffeur uitleggen waar je heen moet en kun je om een vegetarisch gerecht vragen in een Braziliaans restaurant. De artificial intelligence in de software zorgt ervoor dat hoe meer mensen Travis gebruiken, hoe beter de vertaalprestatie wordt en daarmee het onderlinge begrip.

Lennart van der Ziel, CEO bij Travis: “Al onze ontwerpbeslissingen voor Travis zijn gericht geweest op één doel: de optimale face-to-face-interactie tussen mensen. Door one-touch verlies je geen oogcontact en door de versterkte speaker en noise-cancelling microfoon kan je het apparaat op tafel leggen in plaats van het te moeten bewegen tussen jouw gezicht en dat van je gesprekspartner. Zo worden ook alle voordelen van non-verbale communicatie benut.”

Travis is ontwikkeld door een team dat opereert vanuit drie continenten: Rotterdam (Nederland), Boston/New York City (VS) en Shenzhen (China). Gezamenlijk hebben de teamleden in het verleden meer dan 10 miljoen apparaten geleverd.

Travis is met name interessant voor mensen die regelmatig voor werk of vakantie naar plekken reizen waar weinig Engels wordt gesproken, denk aan Zuid-Amerika en grote delen van Azië, maar ook voor organisaties als conferentiecentra, internationale ziekenhuizen, vliegvelden en hotelgroepen biedt het veel mogelijkheden.

www.travistranslator.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie