[Startups] Talpa Network stapt in Camvision
07-05-2018 12:12:46 | Door: Katja Brokke | hits: 5869 | Tags:

Talpa Network heeft een strategisch belang genomen in de computer vision-startup Camvision s.r.o.. Camvision, opgericht in 2007, is een technologiebedrijf dat zich richt op de ontwikkeling van intelligente systemen voor de volledig automatische registratie en online streaming van live sportwedstrijden en het ontwikkelen van sportanalysesoftware. Deze softwareproducten maken gebruik van computer vision en artificialintelligence-deeplearning-technologie om live videostreams in real-time te analyseren. 

Camvision heeft een internationaal klantenbestand waar onder andere de Zwitserse Voetbal League, de Portugese Voetbalbond, Rapid Wien en Feyenoord Rotterdam deel van uitmaken.

Talpa Network en de KNVB willen de technologie van Camvision ook gebruiken voor VoetbalTV, het online sociale- en analyseplatform voor het Nederlands amateurvoetbal, waarvan recentelijk bekend is gemaakt dat het live zal gaan op 1 september 2018. Op VoetbalTV zullen ongeveer 80.000 amateurwedstrijden per jaar volledig automatisch online uitgezonden worden met behulp van slimme camera’s en software. 

Camvision s.r.o. zal onder leiding van de twee oprichters Igor Potúček en Stanislav Sumec zelfstandig doorgaan in Brno, Tsjechië. Het bedrijf zal voor de volgende groeifase gebruik gaan maken van het netwerk en infrastructuur van Talpa. 

Hylke Sprangers, CTO van Talpa Network: “Talpa Network is een volledig crossmediaal bedrijf waarin technologie een cruciale rol speelt. Onderdeel van onze technologie strategie is om tech IP te ontwikkelen voor nieuwe contentmarkten en innovatieve 24/7-platforms. De investering in Camvision en haar innovatieve AI-technologie past perfect in deze strategie.” 

Igor Potúček, medeoprichter van Camvision s.r.o.: "Camvision ziet in Talpa Network een sterke partner die de capaciteit heeft om onze groei te versnellen. We zijn ook erg verheugd dat we gekozen zijn als partner om de intelligente technologie te leveren voor het nieuwe platform VoetbalTV. Dit stelt ons ook in staat om onze ontwikkeling van AI Computer Vision te versnellen."

www.talpanetwork.com
www.camvision.cz

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie