[Startups] Ubideo werkt aan Facebook Live-alternatief voor zakelijke markt
24-07-2017 09:04:00 | Door: Katja Brokke | hits: 2569 | Tags:

De Amsterdamse live videostreamingstartup Ubideo werkt aan een platform dat bedrijven de mogelijkheid biedt om op hun eigen online kanalen live videocontent te streamen. Zo kan de live stream gepubliceerd worden op de eigen website en app.

De startup zegt hiermee bedrijven een alternatief te bieden voor de live video-oplossing van Facebook, YouTube en Periscope.

Gerald Been, oprichter en CEO van Ubideo: “Cisco heeft berekend dat in 2020 het internetverkeer voor 79 procent uit video zal bestaan. Bedrijven die ook in de toekomst relevant willen blijven moeten aan de slag gaan met video. Live video is interactief en verhoogt de engagement van je klant. Met Ubideo kun je inzetten op live video zonder je zuurverdiende traffic naar de Facebook omgeving te leiden.”

Ubideo denkt hiermee de live videostreamingoplossing te bieden voor bedrijven die advertentie-inkomsten als businessmodel hebben of via videocontentmarketing klanten willen verleiden naar hun producten- en of dienstenpagina.

Omdat veel kijkers ook na het livemoment de content willen zien biedt het platform klanten de mogelijkheid de beelden te downloaden en te hergebruiken. Zo kan de live gestreamde content veelvuldig ingezet worden voor het bereiken van de marketingdoeleinden van een bedrijf.

Been: “Qua functionaliteit gaan wij meer bieden dan Facebook Live. Bedrijven kunnen een livestream regisseren over verschillende camera’s, smartphones of bijvoorbeeld drones, tegen een fractie van de gangbare kosten. Daarnaast kun je jouw bedrijfslogo als overlay toevoegen."

Been denkt dat bedrijven ook steeds meer eigenaarschap willen over de toegang tot hun klanten en over hun eigen klantendata, in plaats van afhankelijk te zijn van de grillen van de grote internet platformen.

Been: “De gebruikersdata van Ubideo zijn van onze klanten. Klanten die aan de geldende privacyregels voldoen. Ik denk dat wij met Ubideo een bijdrage leveren aan een meer open en democratisch internet, door de macht weer terug te geven aan de massa. Als je nu via andere oplossingen livestreamt ben je helemaal op jezelf aangewezen. Ons doel is om je volledig te ontzorgen: make live easy. Ik blijf vermelden dat deze visie ons geen windeieren heeft gelegd.”

www.ubideo.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie