[Startups] We adapt lanceert platform voor programmatic creative video ads
12-06-2017 09:18:00 | Door: Katja Brokke | hits: 2530 | Tags:

Het merendeel van online video programmatic wordt verhandeld en deze uitingen zijn vaak statische doorvertalingen van TVC’s waardoor de kracht van programmatic niet optimaal wordt benut. Startup We adapt, een datagedreven videoplatform, genereert verschillende video ads en serveert ze ook direct  uit aan de verschillende programmatic ecosystemen. Adverteerders kunnen hiermee hun video ads relevanter maken en zo gepersonaliseerde video ads aan de consument tonen. De afgelopen twee jaar is er in samenspraak met verschillende adverteerders aan de nieuwe technologie gewerkt.

De technologie van We adapt sluit aan op de ontwikkeling bij marketeers om steeds meer middels data relevanter te communiceren met hun doelgroepen. Alleen tot voor kort was er voor video nog geen oplossing.

Maarten Boon, CEO en oprichter van We adapt: “Video is het krachtigste medium voor het overbrengen van een boodschap. Door het gebruik van programmatic creative video is een marketeer in staat om de juiste boodschap aan de juiste persoon op het juiste moment te vertellen. Denk op het gebied van creatie onder meer aan wisselende shots, dynamische edits, layering met graphics, 3D-modellen of dynamische voice-overs. De uiteindelijke samenstelling van de advertentie wordt bepaald aan de hand van de beschikbare data.”

De Nederlandse startup heeft funding van verscheidene angel investors uit de mediawereld. De eerste klanten zijn onder meer KLM, TNT en ING.

Het cloudplatform voor programmatic creative video maakt gebruik van een scala aan databronnen waaronder DMP’s, CRM-systemen en online user behaviour data. Video’s worden gegenereerd door middel van speciaal vervaardigde templates die worden opgebouwd met relevante content van de adverteerder. Het platform kan de video’s uitserveren naar de meest voorkomende kanalen, van online en mobile tot e-mail, social, out of home en TV.

Boon: “Het effectief inzetten van online video vereist een nieuwe manier van werken. De inzet van één commercial volstaat niet meer. De inhoud en de verschijningsvorm worden bepaald door een reeks van variabelen: de positie binnen de customer journey, het specifieke touchpoint of de positie binnen een sequentiële verhaallijn.”

www.weadapt.digital

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie