SuperRebel.com laat kinderen commercial HARIBO scripten
13-10-2016 11:21:00 | Door: Katja Brokke | hits: 1789 | Tags:

Hoe geweldig een bedrijf zich ook kan inleven in de wondere wereld van kinderen, soms moet je toegeven dat je iets niet beter kunt dan een kind. Dat deed HARIBO voor de nieuwste commercial. De verantwoordelijkheid voor de output werd volledig in handen gelegd van een groep kinderen. Zij bedachten zelf wat ze over de vernieuwde KinderMix van HARIBO wilden vertellen.

Dennis Teeken, CEO van HARIBO: "Voor de nieuwste commercial wilden we benadrukken dat HARIBO het kind bij volwassenen naar boven haalt. Hoe doe je dat? Door leuke combinaties te maken tussen kinderen en volwassenen en contrasten op te zoeken. De setting is een boardroom met volwassenen, die ingesproken teksten van kinderen gebruiken. De acteurs zijn zelfs gecast op basis van die kinderstemmen. Het effect is heel grappig. Maar toch merk je het direct als je een tekst gebruikt die door volwassenen is bedacht. Het voelt net niet lekker aan."

Daarom organiseerde reclamebureau SuperRebel.com een studiodag met 40 kinderen. Zij mochten bedenken waar de snoepjes hen aan doen denken, vertellen wat er leuk en lekker aan is. Deze gesprekken werden ter plekke opgenomen en zijn rechtstreeks gebruikt in de commercial.

 

Annemiek Boonman, Senior Brand Manager HARIBO: “Het huilen van de wolven, waarin een groepje kinderen spontaan losbarstte, is wel het beste voorbeeld. Dat is iets waar wij met z’n allen vast niet op waren gekomen. Nu is het de perfecte afsluiter van de commercial bij het beeld van twee manen die samen tot een volle maan worden gemaakt.”

Lodewijk Varossieau, Creative Director van SuperRebel.com: “Mission accomplished wat ons betreft. Een heel geslaagd resultaat. Dit laat zien dat voor een succesvolle commercial de uitvoering minstens zo belangrijk is als een sterk idee. We zijn er trots op dat we dit project voor HARIBO hebben mogen organiseren. Een super project. Ook al hebben we maar 1 regel tekst zelf mogen schrijven.”

Credits: 

Opdrachtgever: HARIBO | Bureau: SuperRebel.com | Creatie: Arjan Hoekstra en Lodewijk Varossieau | Brand Manager: Linda van de Wiel | Productie: Bilder | Regisseur: Felix Knops

www.superrebel.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie