Sylvia Meijer (MPG.) jurylid internationaal FoodPhoto festival Denemarken
15-05-2017 15:32:00 | Door: Ton Boom | hits: 3364 | Tags:

Van 18 tot 21 mei komt in Velje, Denemarken de internationale top op het gebied van food photography bij elkaar tijdens het Foodphoto Festival. Tijdens het festival wordt het werk van topfotografen bekroond met aansprekende awards. Sylvia Meijer, Director of Photography bij MPG., is door de organisatie uitgenodigd om naast andere internationale grootheden op het gebied van food photography plaats te nemen in de jury.

Sylvia Meijer: "Samen met mijn team werk ik dag in dag uit met de beste foodfotografen ter wereld. Zij staan aan de basis van de producties die wij opleveren. Het lukt hen keer op keer om eten er echt lekker uit te laten zien op de foto. En dat is precies waar het omgaat bij ‘food photography’. Het festival in Velje is een van de meeste vooraanstaande festivals op het gebied van ‘food photography’. Denemarken is op dit moment sowieso één van de meest inspirerende plekken om als foodfotograaf of foodstylist te werken. Deense chefs lopen voorop op het gebied nieuwe trends, haute cuisine en vernieuwende receptuur. Ik vind het dan ook een eer dat ik juist voor dit Deense festival in de jury plaats mag nemen."

Piet Hein Goossens, brand director MPG.: "Bij MPG. geloven we sterk in de kracht van visuele communicatie. We investeren graag in talent maar ook, met onder andere onze eigen Today Studios, in techniek en faciliteiten. Images, video’s, illustraties en animaties zijn standaard van een hoog niveau. We zijn er dan ook trots op dat dit opgemerkt wordt door organisaties en festivals waar het juist om sprekend beeld gaat. Eerder nam collega Marijke Kodden al plaats in de jury van de Groene camera en nu verdient Sylvia met haar team ook de kroon op hun werk met deze juryplek in Denemarken. Sylvia is met haar team binnen MPG. verantwoordelijk voor alle fotografie voor het Allerhandeplatform en de Amerikaans versie, Savory."

Over Sylvia Meijer

De organisatie van het Foodphoto Festival beschrijft het portfolio van Sylvia als volgt: Sylvia Meijer is an international Director of Photography for MPG., a leading Dutch international Content Marketing, and Communication Company, with offices in Amsterdam and New York.

She has extensive experience in food, lifestyle, portrait, and interior photography. Sylvia specializes in Food Photography. Various food magazines such as Allerhande and Savory Magazine count on Sylvia's expertise, as well as the large team she is leading. Both magazines are part of a 360 food cross-media platform. The popular Allerhande Magazine has a circulation of 2.3 million copies every month.

Sylvia is continuously scouting for new talent worldwide and she is always one step ahead of new trends. Sylvia's life as a Director of Photography is highly dynamic, with shoots in the USA and all over Europe and working with professionals such as Jamie Oliver and world famous food and lifestyle photographers Con Poulos and David Loftus. In her spare time, she loves cooking for friends, dining out, vinology, travelling and cycling.

www.mpg.today
www.foodphotofestival.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie