TEAMKPN Sportfonds ondersteunt ijshockeyploeg
20-01-2017 10:43:00 | Door: Marianna Beets | hits: 2292 | Tags:

Het Sportfonds van KPN steunt het komende kalenderjaar het nationale ijshockeyteam. De bijdrage van het TEAMKPN Sportfonds maakt het voor Oranje mogelijk zich uitstekend voor te bereiden op het wereldkampioenschap in Belfast.

Het door KPN opgerichte fonds is er speciaal voor de kleinere teamsporten in Nederland. Daarbij ligt de aandacht specifiek op sporten die door NOC*NSF niet tot de focussporten worden gerekend en dus slechts beperkt financieel worden ondersteund. Tot en met 2018 stelt het fonds jaarlijks maximaal 200.000 euro beschikbaar voor zaken als trainingskampen, reis- en verblijfkosten, medische begeleiding of materialen.

Een beoordelingscommissie, met onder meer prestatiemanager teamsporten bij NOC*NSF Arjen Boonstoppel, oud-topsporter Minke Booij, journaliste Barbara Barend en sportmarketeer Frank van den Wall Bake, bekijkt projectaanvragen en verdeelt het beschikbare budget. Het fonds keerde eerder onder meer bedragen uit aan het herenbasketbalteam en de waterpoloheren van Oranje.

IJshockey Nederland diende enkele maanden geleden met begeleiding en ondersteuning van Wim Noordzij van Eventbroker een projectvoorstel in voor een bijdrage aan de voorbereiding van de nationale mannenploeg op het wereldkampioenschap in Belfast in april 2017. In de voorbereiding op deze titelstrijd, met Japan, Groot-Brittannië, Litouwen, Kroatië en Estland als tegenstanders, speelt het Nederlands team onder meer oefenwedstrijden tegen België en Japan.

Algemeen secretaris Rob van Rijswijk van IJshockey Nederland is zeer verheugd over de ondersteuning van het TEAMKPN Sportfonds: "Het biedt ons de mogelijkheid om ons optimaal voor te bereiden op het kampioenschap in Belfast. We hebben enkele maanden geleden een aanvraag gedaan en we zijn erg blij met de bijdrage. De ijshockeysport in Nederland kan het goed gebruiken."

Het jaar 2016 was een succesvol jaar voor de nationale mannenploeg. Afgelopen voorjaar werd de ploeg onder leiding van bondscoach Chris Eimers in het Spaanse Jaca wereldkampioen en dwong daardoor promotie af naar Division IB. Daarmee werd de degradatie een jaar eerder tijdens het WK in Eindhoven direct ongedaan gemaakt.

Om de bijdrage van het TEAMKPN Sportfonds te vieren waren een aantal prominenten uit de ijshockeywereld maandagochtend samen met de nationale curlingteam in Amsterdam te gast op Beursplein 5, waar curling-bondscoach Shari Leibbrandt-Demmon op de befaamde gong sloeg om de beursdag te openen.

www.teamKPN.nl      
www.ijshockeynederland.nl


Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie